Skip to main content

Intensiv mellemdistancetest

| Thomas Jensen | Nyheder

 

Der blev budt på korte intensive baner i Grib skov, da mellemdistancen blev afgjort i dag. Løberne har gjort deres, så nu er det op til landstrænerne at veje præstationerne og udtage de dygtige løbere, der skal repræsenter Danmark til EYOC, JWOC og World Cup senere denne sommer.

Sejr til Miri i D21
Miri Thrane Ødum fra OK Øst har haft en meget intensiv træningsperiode, og på den lange distance i går kunne hun med det samme mærke, at kroppen ikke var klar til at løbe hurtigt. Men det var den i dag. Miri var hurtigst rundt på den 5 km lange bane, og sikrede sig sejren med et forspring på 31 sekunder til Annika Simonsen fra FIF Hillerød, der således tog sin anden andenplads denne weekend. Hedvig Valbjørn Gydesen fra Melfar gentog sin 3. plads fra i går, mens gårsdagens vinder, Lotte Markussen fra OK Pan, igen leverede en flot præstation med en 4. plads.


Efter langdistancen i går var Miri lidt nervøs for, om hun har trænet for hårdt i forberedelserne frem mod VM, så hun var glad for at opleve, at kroppen stadig kunne løbe stærkt i dag.

På placeringerne fra nr. 5, 6 og 7 var det en præcis gentagelse af gårsdagens langdistance. Agnes Nørgaard Kracht fra Tisvilde Hegn OK blev således nr. 5, Amanda Falck Weber fra Tisvilde Hegn OK nr. 6 og Ida Agervig Kristiansson fra OK Snab nr. 7. Danmark har 8 pladser til World Cup i Tjekkiet i starten af august i dameklassen, og der er tæt kamp om de sidste pladser. Så har unge Eva Örnhagen Jørgensen også gjort rigtig godt opmærksom på sig selv. I går løb hun bedste tid - og i dag havde tredje bedste tid på samme bane som seniorerne. Holdet bliver offentliggjort den 14. Juni 2023.


En fokuseret Eva Örnhagen Jørgensen er på vej ind til endnu en sejr

Endnu en sikker sejr til Eva i D20
Eva Örnhagen Jørgensen fra OK Snab fortsatte sin suveræne stime og vandt med 2:41 minutter foran Laura Kaldahl Hornbæk fra OK Pan, der således fik oprejsning fra skuffelsen i går, hvor hun udgik. Ida Riis Madsen fra OK Pan blev nr. 3 mens gårsdagens 2'er Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød blev nr. 4.


Top tre på dagens Løberen Junior League - fra venstre Laura Kaldahl Hornbæk, Eva Örnhagen Jørgesen og Ida Riis Madsen. 

Der skal udtages 6 piger til JWOC i Rumænien i starten af juli - og mens de første 4-5 pladser synes forholdsvis oplagte, så er der tæt kamp om de sidste pladser, så der er nok nogle unge piger, der kommer til at vente spændt ved telefonen på landstrænernes afgørelse, som de skal træffe senest den 14. juni 2023. Ud over de 6 pladser til JWOC, kan op fire piger blive udtaget til EYOC i klassen D18. 


Søren Thrane Ødum var igen i dag flyvende og sikrede sig sejren på dagens testløb.

Søren vandt H21
I H21 skulle Søren Thrane Ødum fra OK Øst ud for at revanchere den dårlige afslutning på gårsdagens konkurrence. Det lykkedes til fulde. Søren løb et rigtig flot løb og tog endnu en testløbssejr. Jacob Steinthal fra FIF Hillerød var dog ikke langt efter. I mål var der 39 sekunder mellem de to kombetanter. Rasmus Møller Jess fra Roskilde OK fik en fin oprejsning efter et ikke helt vellykket løb i går, og sluttede som nr. 3 godt 1½ minutter efter Søren - og få sekunder foran nr. 4 og 5 - gårsdagens vinder Asbjørn Kaltoft fra OK Pan og Mads Skaug ligeledes fra OK Pan.

Danmark har seks pladser til World cuppen i herreklassen, så her er kampen om pladserne endnu mere tilspidset end i dameklassen.


Oscar David Broman Jensen er helt ustyrlig i H20 og tog sin 7. Løberen Junior League sejr i træk i år.

Oscar igen igen  
Oscar David Broman Jensen fra Allerød OK virker helt ustoppelig i H20 for tiden. Han vandt med næsten 2 minutter foran Niels Dalgaard fra Kolding OK - og han har nu vundet 7 Løberen Junior League ranglisteløb i træk. Så mon ikke han er ganske sikker på JWOC holdet? Tredjepladsen gik i dag til Casper Blakskjær fra OK Pan, mens Hannes Mogensen fra Farum OK og Hans Grønborg Nielsen fra Allerød OK delte fjerdepladsen.


Top to i Løberen Junior League: Niels Dalgaard og Oscar David Broman Jensen. Casper Blakskjær blev nr. 3 men mangler på billedet, da han var ved at klæde om efter afjogningen.

Ligesom hos pigerne skal der udtages 6 drenge til JWOC - og der er mulighed for at udtage op til fire H18 løbere til EYOC. Det er lidt forskellige løbere, der har løbet sig i top 6 på det tre iagttagelsesløb, så der er stor spænding om, hvem der løber med de eftertragtede pladser til JWOC.

Endnu en sejr til Frida
I D16 løber de om fire pladser til EYOC. Frida Kärner Grooss fra Allerød OK vandt igen i dag sikkert, og har således vundet alle tre testløb. Astrid Faber Fenger-Grøn fra Silkeborg OK løb D14 til det første testløb til DM-sprint, men i denne weekend har hun løbet D16 og har gjort det rigtig godt. I går blev hun nr. 3 og i dag tog hun et skridt op ad præmieskamlen og sluttede som nr. 2. Andrea Ebert Svenningsen, der blev nr. 5 i går, blev nr. 3 i dag, mens gårsdagens og DM-sprints 2'er Ingrid Due Nygaard blev nr. 3.

Endnu en sejr til Niels
I H16 gjorde Niels Elton Jokumsen fra FIF Hillerød det samme som Frida gjorde hos pigerne - og tog sin tredje sejr i de tre testløb. Asbjørn Faber Fenger-Grøn fra Silkeborg OK tog lige som sin søster hos pigerne et skridt op af rangstien og blev nr. 2, mens gårsdagens 2'er Axel Örnhagen Jørgensen blev nr. 3. Rasmus Edvardsen fra OK Snab, der blev nr. 2 til DM-sprint og nr. 4 på langdistancen lå til en tredjeplads, men missede næstsidste post og blev derfor disket.

Du finder dagens resultater her

O-track fra dagens konkurrencer finder du her