Skip to main content

Hårdt langdistance testløb

| Thomas Jensen | Nyheder

Grib skov havde klædt sig i sine pæneste farver, og solen skinnede fra en skyfri himmel, da FIF sommerweekend blev sparket i gang med langdistance. Solen og varmen gjorde, at det blev et fysisk krævende løb - især for juniorerne, der løb samme bane som seniorerne.


Asbjørn Kaltoft fulgte op på en fantastisk første sæson som senior med sejr i tredje runde af Trimtex Senior Cup. 

Sejr til Asbjørn
I H21 løb Asbjørn Kaltoft fra OK Pan Aarhus sejren i hus i et tæt opgør med svenske Ludvig Ek fra Nyköpings OK og Søren Thrane Ødum fra OK Øst.

Asbjørn har virkelig stemplet ind i seniorklassen i sit først år som senior - med nogle flotte worldcup testløb og sølv til DM-nat. I dag løb han et rigtig flot løb. 'De grønne områder drillede mig lidt, men ellers har jeg løbet et godt løb', fortalte Asbjørn efter dagens sejr. Marginalen ned til Ludvig Ek var på blot 10 sekunder. Asbjørn udbygger dermed sin samlede føring i Trimtex Senior Cup.


Søren Thrane Ødum så længe ud til at løbe med sejren - men et par store fejl til sidst på banen betød, at han måtte tage til takke med en tredjeplads (næstbedste dansker)

Det så ellers længe ud til, at Søren Thrane Ødum skulle tage den forventede sejr. Men Søren har døjet med lidt sygdom efter VM-testerne, så han gik lidt kold i varmen og lavede et for ham usædvanligt stort bom på post 21 ud af 31 poster. På det tidspunkt var han 2½ minutter foran Asbjørn og 2 minutter foran Ludvig. Han fulgte op med en endnu en koncentrationsfejl på post 25 og måtte derfor se sig slået med over et minut af Asbjørn.

Endnu en sejr til Oscar
I H20 løb Oscar David Broman Jensen fra Allerød OK endnu en sejr i hus. Han har vundet samtlige seks afdelinger af Løberen Junior League i år, så det har været en hel suveræn sæson for Oscar. Han var dog 'kun' 1:14 min foran dagens 2'er - Hannes Mogensen fra Farum OK.

Hannes er søn af den tidligere danske verdensmester Allan Mogensen. Der er ikke så tit, vi ser ham på dansk grund, men når han er her præsterer han altid, og nok så bemærkelsesværdigt løb han næsten to minutter ind på Oscar på sidste halvdel af banen, hvor han kun var et minut langsommere end Asbjørn Kaltoft. Tredjepladsen gik til Hans Grønborg fra Allerød OK.

Lotte hurtigst i D21
I D21 blev det også til sejr til en løber, der har taget et stort skridt fremad i år. Lotte Markussen fra OK Pan Aarhus vandt i et tæt opgør med 26 sekunder ned til Annika Simonsen fra FIF Hillerød, der igen havde 5 sekunder at give af til Hedvig Valbjørn Gydesen fra Melfar og 32 sekunder til Malin Agervig Kristiansson fra OK Snab.

I Trimtex Senior Cup er vi i den usædvanlige situation, at der ikke er nogen løbere, der har gennemført alle af årets forløbige tre afdelinger. Men Hedvig Valbjørn Gydesen har lagt sig i spidsen med sin sejr til DM-sprint og dagens tredjeplads.


Eva Örnhagen Jørgensen vandt ikke bare D20 suverænt - hun slog også alle seniorerne. 

Suveræne Eva
I D20 levede Eva Örnhagen Jørgensen fra OK Snab op til sin favoritværdighed og vandt i meget suveræn stil med ikke mindre en 13 minutters forspring ned til Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød. D20 løb samme bane som D21 og Eva løb faktisk 6 sekunder hurtigere end Lotte Markussen, der vandt D21.

Tredjepladsen gik til Amalie Ertman fra Allerød OK, mens Smilla Mogensen fra Farum OK, der er datter og Allan Mogensen og søster til Hannes Mogensen, fik klemt sig ind på fjerdepladsen 18 sekunder foran Ida Riis Madsen fra OK Pan, der for første gang i årets seks Løberen Junior League afdelinger ikke kom i top 3. Hun fører dog stadig den samlede rangliste. Når året er slut må man dog smide to afdelinger væk - og Eva Örnhagen har vundet alle afdelinger på nær to, så hun står umiddelbart med gode kort på hånden til at gå forbi Ida Riis, inden sæsonen er slut.

Sikre sejre til Frida og Niels
I D16, hvor de løb om udtagelse til EYOC, sikrede Frida Kärner Grooss fra Allerøde OK sig en sikker sejr med en marginal på godt 6½ minutter ned til Ingrid Due Nygaard fra Søllerød OK, der igen havde to minutter at give af til Astrid Faber Fenger-Grøn fra Silkeborg OK på tredjepladsen. Astrid hører egentlig hjemme i D14, så det var en meget imponerende præstation af den unge Silkeborg løber. 

I H16 levede Niels Elton Jokumsen fra FIF Hillerød op til sin favoritværdighed og vandt med 1:13 minutter foran Axel Örnhagen Jørgensen fra OK Snab, mens Asbjørn Faber Fenger-Grøn fra Silkeborg OK sørgede for endnu en 3. plads til familien yderligere et minut efter Axel.   

Dagens resultater kan du se her.

Banerne kan ses på o-track her.