Skip to main content

Store udtagelsesweekend

| Thomas Jensen | Nyheder

 

Nu skal der igen kæmpes om, hvem der får lov til at forsvare Danmark ære til JWOC, EYOC og World Cup.

FIF Hillerød byder igen i år op til sommerweekend i Nordsjælland. Gribskov lægger stier, træer og bakker til den efterhånden traditionsrige orienteringsweekend. Der skal løbes langdistance lørdag og mellemdistance søndag.

Ud over at have status af sjællandsmesterskaber, så tæller konkurrencerne sammen med sidste weekends DM-sprint også som testløb for HD16, HD20E og HD21E.

HD21E løber om 8 damepladser og 6 herrepladser til anden runde af World Cup, der afholdes Ceska Lipa i Tjekkiet den 31. juli til 7. august 2023. Ud over resultaterne til testløbene bliver der også set på internationale topresultater, men holde udtages allerede den 14. juni 2023, så WOC resultaterne når ikke at blive taget med i betragtning. Der er et meget stærkt startfelt både hos herrerne og damerne, så vi kan roligt forvente, at der bliver hård kamp om pladserne.  

Efter DM-sprint har Allerød OK tre løbere i top 6. Billedet er fra DM-nat i år. Erik Grønborg (tv) blev nr. 4 på sprinten og Mads Christian Maarup (th) nr. 5, mens Oscar David Broman Jensen (i midten) vandt suverænt i en tid, der havde givet sølv i seniorklassen. 

For HD20E er det 6+6 pladser til Junior-VM (JWOC) i Baia Mare i Rumænien fra 29. juni til 9. juli 2023, der skal løbes om. Også her er det noget nær det stærkeste startfelt, der kan mønstres i Danmark. Juniorerne løber samme bane som seniorerne, så de får lejlighed for at benchmarke sig mod de bedste i Danmark. Det kan blive rigtig varmt i Rumænien, så de 20-22 grader vejrudsigten lover i Hillerød i weekenden, kan vise sig at blive meget konkurrencerelevante forhold.

I H20E er der kommet en spændende eftertilmedling fra Hannes Mogensen, der løb en flot 3. plads i hus på den lange distance i H18 til EYOC i 2022. Nu skal både han og hans søster Smilla forsøge at løbe sig på JWOC holdet. 

Er man stadig HD18 løber, er det dog også muligt at kvalificere sig til EYOC, hvis det ikke lykkes at kommer på JWOC holdet. Der skal udtages 4 løbere i hver af klasserne D16, D18, H16 og H18. EYOC afholdes i Velingrad i Bulgarien allerede den 21. til 26. juni 2023.

Første start lørdag går kl. 12:54 og kan følges live her

Første start søndag går kl. 9:49 og kan følges live her