Sejre til Hedvig Valbjørn Gydesen og Andreas Bock Bjørnsen i eliteklasserne til DM sprint i Ebeltoft

| Camilla Bevensee | Nyheder
Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar, løb sig helt til top i damernes eliteklasse og anden afdeling af ranglisten Trimtex Cup i Ebeltoft i dag.

OK Pan Aarhus havde sørget for sol fra en skyfri himmel over den gamle købstad på Syddjurs, da næsten 450 løbere i dag løb DM i sprintorientering i Ebeltofts gader. Det var lige på og hårdt ud af starten, hvor løberne blev sendt direkte ud i den gamle bydels hoved- og gågade og skulle tage stilling til brosten, små passager og sommergæsterne i farten.

I eliteklasserne blev det tætte opgør undervejs, men med klare marginer på vindernes side i mål. Hos damerne var Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar, 17 sekunder hurtigere end nummer to, Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering, på den 3,6 km lange bane med 23 poster, der også var 2. afdeling af seniorernes rangliste, Trimtex Cup.

"Jeg synes det gik rigtigt godt. Jeg var nervøs inden, især i forhold til banen og hvordan ville være teknisk. Det var svært, men jeg synes det gik godt teknisk og jeg kunne også presse på fysisk, så det er jeg glad for," lød det fra Hedvig i mål, hvor hun var 41 sekunder hurtigere end Ida Agervig Kristiansson, OK Snab, der tog bronzemedaljen hos damerne.

Herrernes eliteklasse blev vundet af hjemmebanefavoritten Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus, der tog de 100 ranglistepoint i seniorernes Trimtex Cup og løb den 4,1 km lange bane med 26 poster, 12 sekunder hurtigere en Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering, der tog sølvmedaljen og næstflest ranglistepoint i dag.

"Det var en hektisk sprint, med mange retningsskift, kortvend og alt muligt. Det gik fint, selvom jeg fik løbet lidt for langt et par steder og kom ind i en forkert baggård et enkelt sted. Men jeg fik holdt fejlene på et minimum og farten var der, så det var dejligt at se," lød det fra Andreas i mål.

Tredjehurtigste i H21-klassen i dag, var Jeppe Edvardsen, OK Snab, der med bronzemedaljen løb sig til sin første individuelle DM-medalje i seniorklassen.

"Jeg løb teknisk godt, men jeg følte egentlig at det gik lidt langsomt. Jeg fik taget nogle gode beslutninger hurtigt og fik gennemført mine vejvalg godt, så det er jeg godt tilfreds med. Formen er begyndt at komme her de sidste 14 dage, efter at jeg har døjet lidt med nogle knæproblemer," fortalte Jeppe Edvarsen i mål.

Vindertiderne på HD21-banerne blev lidt længere end planlagt, med 15.24 min for damerne og 15.58 min for herrerne, men ellers var banelæggere Jeppe Ruud og Rasmus Folino godt tilfredse med sprinten, som udfordrede løberne tilpas meget.

"Vi fik lagt nogle baner, hvor det var svært at komme op i fart og det fungerede fint, at det var så svært, men det påvirkede selvfølgelig også vindertiderne. Det er fedt at se at der er nogle af løberne der løser det rigtigt godt teknisk og at det var så tæt, især i herreklassen," fortalte Jeppe Ruud efter afgørelsen af eliteklasserne.

Favoritsejre i juniorklasserne

I D20-klassen blev Eva Örnhagen Jørgensen, OK Snab, dansk mester og tog endnu en sejr i juniorranglisten Løberen Leagues femte afdeling, med hele 1:39 min ned til næsthurtigste Ida Riis Madsen, OK Pan Aarhus. Ida fører stadig juniordamernes rangliste samlet, efter at hun i dag tog sølvmedaljen, 11 sekunder foran Sigrid Høyer Staugaard, FIF Hillerød Orientering, på tredjepladsen.

Hos de ældste af herrejuniorerne, var der også favoritsejr, til suverænt nummer et på herrernes Løberen League rangliste, Oscar David Broman Jensen, Allerød OK, der vandt med mere end 3 minutter ned til næsthurtigste Tobias Olloz, Tisvilde Hegn OK. Olloz var kun to sekunder foran tredjepladsen Jacob Klærke Mikkelsen, Horsen OK.

I D18-klassen gik danmarksmestertitlen til OK Pan Aarhus' egen Laura Kaldahl Hornbæk, der med sin tid, der var 2:50 min hurtigere end næsthurtigste i D18, også tog en tredjeplads i dagens afdeling af Løberen League, hvor D18 og D20 løber samme bane og tæller samlet. Augusta Thorsen, Farum OK, fik sølv i den yngste damejuniorklasse, 25 sekunder foran Sigrid Øhlenslæger Nielsen, Silkeborg OK, der blev nummer tre.

Niels Dalgaard, Kolding OK, tog sejren i H18-klassen i en tid, der også rakte til en andenplads i dagens femte afdeling af Løberen League. Casper Blakskjær, OK Pan Aarhus, tog sølvmedaljen i den yngste herrejuniorklasse, 21 sekunder efter  vinderen og 54 sekunder foran Erik Grønborg Nielsen, der blev nummer tre. Det rakte til en tredjeplads på dagens ranglisteafdeling i Løberen League til Casper Blakskjær.

Se alle (live) resultater fra sprinten her: liveresultater DM sprint 2023

I morgen fortsætter sprintfesten på Djursland med DM i mix sprintstafet i Rønde, på den anden side af Mols Bjerge, og der bliver det også spændende at se hvordan medaljerne fordeler sig imellem klubberne, med klare favoritter i FIF Hillerød Orientering, OK Pan Aarhus og OK Snab, der også udgjorde DM-podiet sidste år på distancen.

Se startlisten til sprintstafetten her: Startliste DM sprintstafet 2023

Og følg med i sprintstafetten live via liveresultater her: liveresultater DM sprintstafet 2023