Skip to main content

Favoritsejr til OK Snab til DM sprintstafet i Rønde

| Camilla Bevensee | Nyheder
Tre gange Agervig Kristiansson og Jeppe Edvardsen vekslede favoritværdigheden til guld og endnu en danmarksmestertitel til OK Snab. 

Igen var vejret og omgivelserne med arrangørklub OK Pan Aarhus, da de inviterede til anden dag af DM sprintweekenden på Djursland og sprintstafet i Rønde by. I dag på aarhussiden af Mols Bjerge, dannede både havudsigt, den grønne bypark og dennes amfiscene, rammerne for den gode stemning og de tætte konkurrencer. Inden start var der en håndfuld favoritter til at tage sejren i sprintstafetten i eliteklassen, D/H21, men med gårsdagens sprint in mente, var OK Snabs førstehold alligevel lidt mere favoritter til at tage sejren og blive danmarksmestre på distancen for anden gang på tre år, end de andre stærke hold. 

På førsteturen satte Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering, farten og hun så sig ikke tilbage efter at hun på publikumspassagen havde fået et lille hul. FIF Hillerød Orientering skiftede først på førsteturen, 30 sekunder foran forfølgergruppen; et internationalt mixhold, Silkeborg OK, hvor Emma Klingenberg løb først, Tisvilde Hegn OK med Agnes Nørgaard Kracht på førsteturen og sidst i gruppen OK Snab, der havde Malin Agervig Kristiansson først ude. 

Halvandet minut efter Nicoline Friberg Klysner, skiftede Eva Örnhagen Jørgensen for OK Snabs andethold som nummer syv, efter at Allerød OK's andethold, der kun havde herreløbere på holdet havde skiftet i sjette position. Ida Riis Madsen skiftede for OK Pan Aarhus' førstehold 2:14 min efter de førende på førsteturen.

På andenturen skulle herrerne afsted, og her løb Elias Hinge Krogsgaard Silkeborg OK's førstehold op i front, med et hul ned til OK Snabs Jeppe Edvardsen, der tog bronze på sprinten i Ebeltoft i går. På passeringen var Elias sammen med det internationale hold, med 15 sekunder ned til OK Snab, men Jeppe Edvardsen løb ind på Elias Hinge Krogsgaard, og han var kun 5 sekunder efter de grå-sorte midtjyder, da der skulle skiftes til tredjeturen. 

Længere nede i stafetten tabte Niels Elton Jochumsen både forspringet han var gået ud med og kontakten til teten for FIF Hillerød Orientering, da han skiftede som nummer fire et minut efter Silkeborg OK, med 48 sekunder op til det internationale mixhold. Hjemmeholdet Pans andentur Asbjørn Kaltoft løb sig ind på teten og skiftede til gårsdagens vinder i H21, Andreas Bock Bjørnsen, 1:46 efter de forreste, som nummer fem efter to ture.

OK Snabs andethold, Tisvilde Hegn OK's førstehold og Allerød OK's førstehold løb sammen ind til skiftet på andenturen lige under to minutter efter, og med store gaflingsforskelle på turene, var der stadig håb for de tre hold, der ellers så ud til at være uden for medaljekampen. 

På tredjeturen fortættedes stafetten igen i front, med 5 hold inden for halvandet minut ved skiftet til sidsteturen. Linus Agervig Kristiansson løb OK Snabs førstehold op i tet, da han skiftede sammen med det internationale mixhold, et lille minut foran Rasmus Thrane Hansen, der løb tredjeturen på Silkeborg OK's førstehold. Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus, gjorde sin holdkammerat Asbjørn kunsten efter og løb ind på teten, så han sammen med Jacob Steinthal og FIF Hillerød Orientering, kunne sende sin sidstetur afsted kun halvandet minut efter de førende, som nummer fire. 

Emil Øbro løb Tisvilde Hegn OK ind til skifte som nummer seks, lidt mere end toogethalvt minut efter OK Snab, og sendte Amanda Falck Weber ud på medaljejagt. 

Sidsteturen blev ikke så spændende helt forrest, hvor OK Snabs Ida Agervig Kristiansson løb i ensom majestæt helt til mål og kunne springe over målstregen med sine holdkammerater til en guldmedalje, næsten halvandet minut foran FIF Hillerød Orienterings Cecilie Friberg Klysner, der løb i mål som nummer to i stafetten. 

"Jeg prøvede at løbe hurtigt, men ikke for hurtigt, så jeg mistede kontrollen. Der var en del løbestræk i starten og frem til passeringen, og så blev det ret svært på den sidste runde inden mål. Jeg synes det var svært nok i dag, men mine ben var bedre end i går, så det var fint nok at der også var en stor fysisk komponent," lød det fra Ida Agervig Kristiansson, der blev nummer tre på den individuelle sprint i Ebeltoft i går, da hun havde løbet OK Snab ind til sejren. 

Cecilie Friberg Klysner, der på sidsteturen løb FIF Hillerød Orientering op fra en delt fjerdeplads til en andenplads, sprang desværre over post 6 i farten på sin tur og FIF Hillerød Orienterings hold i H/D21-klassen blev derfor diskvalificeret. 

Sølvmedaljen i D/H21 gik i stedet for til OK Pan Aarhus' førstehold, hvor Lotte Markussen løb i mål som tredjehurtigste hold, 2:19 efter Ida Agervig Kristiansson og 41 sekunder foran det internationale mixhold, der dog ikke talte i danmarksmesterskabskonkurrencen. 

Bronzemedaljen kunne Amanda Falck Weber løbe i hus til Tisvilde Hegn OK, da hun krydsede målstregen lige under fem minutter efter de rød-blå fra Vejle. Silkeborg OK's førstehold, der undervejs havde ført stafetten, endte som nummer fire, mens Allerød OK's hold 1, blev nummer 5 i eliteklassen. 

 

I de øvrige klasser, var der også medaljer til OK Snab, der tog guldet i D/H16-klassen og sølvet i D/H12-klassen, mens det dog blev til flest medaljer til Silkeborg OK, der tog guld i D/H12, sølv og bronze i D/H16, sølv i D/H45 og sølv igen i både D/H60 og D/H70-klasserne. OK Pan Aarhus tog udover sølv i eliteklassen, bronze i D/H12, mens Horsens OK tog bronze i både D/H45 og D/H60. FIF Hillerød Orientering, Aalborg OK og Ballerup OK, tog allesammen en enkelt medalje, med hhv. en sejr til FIF Hillerød Orientering i D/H45, en sejr til Ballerup OK i D/H60 og også en sejr og guldmedaljer til Aalborg OK i D/H70. 

Alle (live) resultater fra DM sprintstafet i Rønde kan ses her: DM sprintstafet 2023