Skip to main content

DM sprint og sprintstafet i jomfruelige terræner på Djursland i weekenden

| Camilla Bevensee | Nyheder
Caroline Gjøtterup, Faaborg OK, er en af medaljetagerne fra sidste år, der igen kæmper med om podiepladserne i D21-klassen. Foto: Kell Sønnichsen

I morgen skal danmarksmestrene på den korteste individuelle distance findes, når OK Pan Aarhus byder på DM sprint i Ebeltoft by på Djursland. Kortet er nytegnet, terrænet aldrig brugt til orienteringsløb og vejrguderne ser ud til at være på arrangørernes side, så der er lagt op til en fantastisk dag i Ebeltofts smalle gader og brostenbelagte stræder. 

Landstræner Jeppe Ruud og tidligere juniorlandstræner Rasmus Folino, der er banelæggere på lørdagens individuelle sprint, har lovet spændende sprintorientering i Ebeltoft til de mere end 450 tilmeldte løbere.

Der er god tilslutning til mesterskabet blandt de bedste danske løbere, hvor sidste års vinder Andrine Benjaminsen, OK Pan Aarhus, dog ikke er på startlisten hos damerne. Det er tilgengæld sølvmedaljetager fra sidste års DM sprint i Odense Caroline Gjøtterup, Faaborg OK, og med hende også en flok af andre hurtige landsholdsløbere, der kan kæmpe med om medaljerne. Cecilie Friberg Klysner og Nicoline Friberg Klysner, begge FIF Hillerød Orientering, er de eneste to af de fem dameløbere, der er udtaget til VM i Schweiz i næste måned, der stiller til start i weekenden. 

Hos herrerne stiller sidste års vinder Jakob Edsen, Aarhus 1900 Orientering, til start i et felt med næsten 40 løbere, hvor kun en enkelt VM-løber, Jacob Steinthal, FIF Hillerød Orientering, stiller til start. Sidste års bronzemedaljetager Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, er også på startlisten og vi håber at han er blevet klar til at løbe, efter at han var med i et voldsomt styrt i fællesstarten til den svenske stafet 10mila for kun to uger siden. Sidste års fjerdeplads Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus, har vist sig godt løbende på hårdt underlag i løbet af foråret, og han er bestemt også kandidat til at tage en medalje på hjemmebane i morgen. Ellers er der mange stærke løbere på startstregen til DM sprint i H21, der kan løbe med i toppen af klassen.

I de to juniorklasser tildeles den klare favoritværdighed til henholdsvis Eva Örnhagen Jørgensen, OK Snab, og Oscar David Broman Jensen, Allerød OK, der begge har vundet alle de løb de er stillet op i foråret og begge vandt DM sprint i Odense sidste år.

Trimtex Cup og Løberen League 

Udover DM-medaljer, er der også ranglistepoint til de to nationale ranglister for juniorer og seniorer på spil til DM sprint, der er 2. afdeling af seniorernes rangliste, Trimtex Cup, og femte afdeling af juniorernes rangliste, Løberen League. 

Agnes Kracht Nørgaard, Tisvilde Hegn OK, fører Trimtex Cuppen hos damerne, efter at hun i marts vandt første afdeling til DM nat, mens Magnus Dewett, OK Snab, af samme grund fører herrernes seniorrangliste inden anden afdeling. Ida Riis Madsen, OK Pan Aarhus, fører juniordamernes rangliste, efter at hun har deltaget i alle de første fire afdelinger og har hentet tre andenpladser og en enkelt tredjeplads på dem. I herrernes Løberen League fører Oscar David Broman Jensen, Allerød OK, suverænt, efter fire sejre i de første fire afdelinger af juniorherrernes rangliste. 

Sprintstafet i Rønde søndag

Søndag går det løs med de danske mesterskaber i sprintstafet, hvor over 300 løbere skal dyste i Røndes gader, på endnu et spritnyt kort. Den kurperede syddjurske by byder på et væld af forskellige terræntyper, men med højdemeter som gennemgående tema, bliver mixstafetten, med fire ture fordelt på først en dameløber, så to herreløbere og til sidst en dameløber, en krævende omgang. Banelæggere Stefan Frands Pedersen og Eskil Schønning har varslet at de har skruet helt op for stafetfølelsen på Djursland på søndag, og at man skal forberede sig på at holde hovedet koldt, hvis man vil lykkes. 

I D/H21-klassen er der lagt op til tætte dyster mellem flere hold, hvor førsteholdene fra FIF Hillerød Orientering, OK Pan Aarhus og OK Snab ser ud til at være de klareste medaljekandidater. Sidste år var netop de tre klubber på podiet og det bliver spændende at se om hjemmebanefavoritterne fra Pan, de stærke landsholdsløbere fra Snab og et FIF Hillerød hold med tre VM-løbere, kan være lige så godt med i konkurrencen i år. Sidste års fjerde plads, Tisvilde Hegn OK, har også en god mulighed for at løbe med i medaljekampen, mens Allerød OK's unge førstehold får underdog-titlen til søndagens sprintstafet, hvor det vil vise sig om de hurtigtløbende juniorer fra Nordsjælland kan være med i det stærke felt af rutinerede landsholdsløbere. 

Se alle instruktioner, startlister og læs mere om løbene på stævnets hjemmeside her: DM sprint og sprintstafet 2023

DM sprint og sprintstafet kan følges live via liveresultat.orientering.se her: 
DM sprint - lørdag fra kl. 14.00
DM sprinstafet - søndag fra kl. 10.00