Skip to main content

Sejr til 2x Thrane Ødum på VM testløb mellemdistancen

| Camilla Bevensee | Nyheder
Søren Thrane Ødum til World Cup finalen i Davos i efteråret. Foto: Iben Valery

Endnu en spændende testløbskonkurrence i Schweiz er løbet, og i dag, på mellemdistancen, var der både i dame- og herreklassen sejre til familien Thrane Ødum.

Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, løb sig til en suveræn sejr blandt damerne, 3:33 foran gårsdagens vinder Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering, der var yderligere et halvt minut foran sin søster, Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering, der tog andenpladsen i går på kort distancen.

Hos herrerne var Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, igen stærkest, og det var igen tæt i toppen, da Søren tog førstepladsen på mellemdistancen i dag med kun tre sekunder ned til sin storebror Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød. Der var lidt længere ned til tredjehurtigste herre, Asbjørn Kaltoft, der løb 4:13 langsommere end Søren. 

Det var tydeligt at terrænet i dag, var lidt mere hårdt, så der var større spredning i de to danske klasser, men glædelig kunne de hurtigste danske løbere være endnu bedre med i dag end på kort distancen i går, blandt de hurtigste svenskere i både dame- og herreklasserne.

"Der er nogle få der trækker fra i dag, og får sat gode løb sammen, men ingen løber fejlfrie løb. Drengene har stadig små fem minutter op til Gustav Bergman (fra Sverige, red.), men der er bred enighed om at han har løbet et fantomløb i dag. Jeg havde ikke regnet med at det ville være muligt at løbe så hurtigt på den bane i hvert fald. Det er positivt at de kan være med i toppen blandt svenskerne, også hos damerne," fortæller Tue Lassen, landstræner og banelægger på mellemdistancen.  

 I morgen venter der løberne et sidste testløb i Schweiz, nemlig langdistancen, der ifølge landstræner Tue Lassen, bliver en hård omgang.

"Det er ikke så lange baner der venter løberne i morgen, men der er rigtigt mange højdemeter. Det bliver hårdt, men det er også det der er gamet til VM, så det er det de skal vurderes på," lyder det fra landstræner Tue Lassen om den sidste distance til VM testløbene i Schweiz.

Følg VM testløb langdistancen via live resultater her.

Se alle resultater fra VM testløb mellemdistancen her:  Danish WOC testraces middle distance