Skip to main content

Søren og Cecilie hurtigst på VM testløb kort distance i Schweiz

| Camilla Bevensee | Nyheder
Cecilie Friberg Klysner på langdistancen til World Cuppen i Norge. Foto:IOF / Terje W. Pettersen

I dag gik jagten på pladser på holdet til årets højdepunkt i dansk landsholdsorientering i gang, med en kort distance til VM testløbene i Schweiz.

Hos damerne blev det til revanche for Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering, der ikke var helt frisk efter sygdom til World Cuppen i Norge, men i dag trak det længste strå og løb den 3,0 km lange bane 52 sekunder hurtigere end sin søster Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering, og 1:16 foran Line Cederberg, Tisvilde Hegn OK, der var henholdsvis næst- og tredjehurtigst i den tætte danske dameklasse. Hverken Line eller Nicoline var med til World Cuppen i Norge for to uger siden, men fik vist at de er klar til at kæmpe med om en udtagelse til VM-holdet. 

De næste pladser i dameklassen var også meget tætte, og landstræner Tue Lassen er glad for at der er så mange, der leverer gode præstationer i skoven i dag, hvor en gruppe af svenske, østrigske, finske og schweiziske landsholdsløbere også løb, men i deres egen klasse.

"Det er tæt hos damerne og det virker som om at de fleste har løbet op til deres bedste. Det er godt at se at der ikke er så langt op til svenskerne og at vi har flere der slår de bedste schweizere, også hos herrerne. De bedste svenskere har løbet godt, og der er blevet løbet stærkt derude i dag," fortæller Tue Lassen. 

Hos herrerne var det tæt i toppen, hvor Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, glædeligt var tilbage efter at have døjet med en skade hele foråret, og løb sig til en sejr på den 3,7 km lange bane, med kun 14 sekunder ned til Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK, og 58 sekunder ned til storebror Marius Thrane Ødum, OK Øst Birkerød. Björn viste allerede til World Cuppen i Norge, at han er en af de stærkeste danske herrer lige nu, og Marius viste at han har potentialet til at løbe sig på VM holdet, efter at han blev forhindret i at starte til World Cuppen, på grund af en flænge i anklen, som han pådrog sig til World Cup testløbene, der ikke nåede at hele. 

Dagens kort distance er en distance den danske landsholdsledelse har valgt at afholde af flere grunde, selvom det ikke er en officiel distance, hverken i dansk eller international kontekst.

"Vi tror at det terræn der venter til VM bliver en blanding af det terræn der er løbet i i dag og af det der skal løbes i i morgen, og derfor giver det mening at teste løberne i begge ekstremer. Vi ville også gerne have flere løb at udtage på, for at det ikke blev helt så meget et øjebliksbillede af løbernes niveau, og så passede det bedst med en helt kort skovdistance, for at det ikke skulle blive for hårdt et program ghernede," lyder det fra landstræner Tue Lassen. 

I morgen venter der en noget hårdere og mere ekstrem terræntype, når løberne i Schweiz skal løbe mellemdistance i Crestasee, der kan følges via live results her

Se alle (live) resultater fra kort distancen her: Danish WOC testraces short distance