Skip to main content

Danmark 5. bedste nation på damestafetten til World Cup i Norge

| Camilla Bevensee | Nyheder

30. april 2023 - Af Camilla Bevensee

Damestarten til World Cup stafet i Norge. Foto: IOF / Snorre Veggan

World Cuppens første runde i Norge afsluttedes i dag med stafet i det tunge terræn rundt om gokartbanen KNA Varna, der har ageret arena for alle tre løb i Østfold. På damestafetten var danskerne med helt fremme og pigerne på førsteholdet kunne løbe i mål som 5. bedste nation efter tre ture. 

Hedvig Valbjørn Gydesen lagde stærkt ud på førsteturen og kom med rundt med nogle af de forreste hold i sigte hele vejen. Hun skiftede som nummer fem, kun 30 sekunder efter suveræne Hanna Lundberg fra Sverige, der skiftede først, foran Karolin Ohlsson på sveriges andethold, Elena Roos fra Schweiz og Marianne Andersson fra Norge. 

På andenturen havde Annika Simonsen også en god tur i skoven. Hun havde dog den lange gafling på første runde og lavede et lille svaj på sidste runde, der sendte holdet ned på en 11. plads i mål. I front havde Tove Alexandersson, der gik ud med et lille hul ned til de næste hold, bommet stort, og hun løb i mål lige foran Annika, der skiftede 2:57 efter Tone Bergerud Lye fra Norge, der havde taget føringen og skiftede først efter to ture. 

På sidsteturen kom Miri Thrane Ødum afsted med gårsdagens vinder Sara Hagström, der satte jagten ind og med den tempoet op fra start. Miri kunne ikke følge hendes stærke IFK Göteborg-klubkammerat, og måtte kæmpe sig rundt på sidsteturen mere eller mindre alene, kun med tjekkiske Tereza Janosikova på ryg. Miri holdt sammen på det hele vejen og kunne tage det danske damehold i mål som 9. bedste hold og 5. bedste nation på damestafetten. 

På andetholdet løb Malin Agervig Kristiansson førsteturen og havde en fin tur rundt, inden hun skiftede som 13. bedste hold, 2:31 efter de første. Hun havde et lille bom inden publikumspassagen, der sendte hende ned i slangen af løbere, men inden da, havde hun været med helt fremme. På andenturen tabte Caroline Gjøtterup lidt momentum og tid, men hun skiftede som 17. bedste hold, og skiftede til Ida Agervig Kristiansson, der holdt placeringen i mål.

Damernes tredjehold var noget amputeret, da både Cecilie Friberg Klysner og Josefine Lind stod over, men Ida Øbro løb en fin førstetur, hvor hun fik trænet stafetdisciplinen og kom i mål lige over fire minutter efter Sverige på en 23. plads. 

Stabile præstationer hos de fleste af herrerne 

Inden det gik løs med damestafetten havde herrerne været i skoven, og her gik det også ganske fornuftigt for danskerne. På førsteholdet løb Rasmus Møller Jess førsteturen og han kunne skifte som nummer 29 lige under fire minutter efter ukrainske Ruslan Glebov, der rykkede til sidst og kom først i mål, 5 sekunder foran Martin Regborn fra Sverige, der ellers havde føringen på passagen. Det var ekstremt tæt på førsteturen, med 7 hold i mål inden for 11 sekunder. 

På andenturen løb Björn Cederberg også en stabil tur, hvor han løb Danmark 1 op på en 24. plads, nu 7:52 efter de bedste, der på andenturen var Schweiz, 5 sekunder foran Finland, 6 sekunder foran Norge 2 og med henholdsvis 9, 10 og 12 sekunder ned til Sverige 1, Norge 1 og Sverige 2. 

På sidsteturen startede debutant Asbjørn Kaltoft godt ud og hentede 5 placeringer på første runde. Han lavede dog et par fejl undervejs på sidste runde, der kostede tid og endte med at kunne løbe de danske herrer i mål til en 21. plads efter tre ture. 

På herrernes andethold havde Emil Øbro ikke sin bedste dag, og han løb i mål som hold nummer 42 på førsteturen. Malte Kjær Hemmingsen tabte også tid på andenturen, men hentede 5 placeringer og kunne skifte som nummer 38. Laurits Bidstrup Møller kom stabilt rundt på sidsteturen og tog andetholdet ind til en 35. plads i mål. 

Landstræner Tue Lassen synes de især for damerne fine præstationer på stafetten, var en god afslutning på World Cuppens første runde. 

"Det var en god afslutning. Der har egentlig været gode præstationer de andre dage, men vi har ligget lidt langt nede på resultatlisten, så det var godt at se at vi igen med gode præstationer, kommer lidt længere op. Specielt for damerne, som det var vigtigt for at komme i top-6 af nationer, for de har ligget lige uden for en del gange til World Cup stafetter de sidste år. Det er også vigtigt for troen frem mod VM, og at vi også er tættere på medaljerne, så det var fedt," lyder det fra Tue Lassen. 

Nu skal de danske løbere hjem og hvile sig, inden de skal træne det sidste frem mod VM testløbene i Schweiz om lige under to uger. 

Alle (live) resultater fra dagens stafet kan ses her: emit.live