Skip to main content

Miri Thrane Ødum bedste dansker på dagens mellemdistance til World Cup i Norge

| Camilla Bevensee | Nyheder


Foto: Iben Valery

Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, fik det tekniske til at spille hele vejen i dag, og blev bedste danske dame på en 29. plads, 4:45 efter vinder Sara Hagström fra Sverige, der sikrede sig sejren bare 10 sekunder foran holdkammerat Tove Alexandersson og 51 sekunder foran Natalie Gemperle fra Schweiz. 

"Jeg synes det var et godt og stabilt løb, hvor jeg holdt sammen på det. Jeg starter offensivt og er effektiv i mine beslutninger samtidig med at jeg giver mig ro til at tage en post ad gangen og komme godt afsted. Det bliver virkelig diffust på den sidste halvdel, med en masse korte stræk. Selvom der er mange spor synes jeg virkelig at jeg skal holde godt fast i kortet og retningen, og jeg bliver måske lidt til den defensive side, men jeg smider mig ikke væk og jeg er tilfreds med at sætte den godt teknisk hele vejen," lød det fra Miri i mål. 

Annika Simonsen, FIF Hillerød Orientering, havde også et fint løb og blev næsthurtigste dansker i dag, med en 41. plads, 6:10 efter Hagström.

"Jeg skulle ud og samle selvtillid til stafetten, og det lykkedes jeg med, for jeg har et rigtig fint og stabilt løb. Jeg var lidt træt, men nu er det bare med at hvile, så jeg er klar til i morgen," lød det fra Annika i mål, hvor hun var lige under to minutter hurtigere end Malin Agervig Kristiansson, OK Snab, der blev tredjebedste danske dame på en 48. plads.

Hos herrerne havde Björn Cederberg, Tisvilde Hegn OK, den bedste dag i skoven blandt danskerne, med en 57. plads, 7:12 efter vinder Kasper Fosser fra Norge, der tog sejren 16 sekunder foran Matthias Kyburz fra Schweiz og 30 sekunder foran svenske Gustav Bergmann. 

"Jeg synes det gik rigtigt godt. Jeg får taget små stop når jeg er i tvivl og undgår at lave store fejl, så det er jeg godt tilfreds med, selvom jeg bliver lidt træt til sidst," lød det fra Björn i mål. 

Næstbedste danske herre blev debutant Asbjørn Kaltoft, OK Pan Aarhus, der havde alle poster med hjem og havde et fint løb, hvor han dog ikke synes at han var fysisk med og endte som nummer 75, 8:32 efter. Malte Kjær Hemmingsen, FIF Hillerød Orientering, var tredjebedste dansker på mellemdistancen i Østfold i dag, på en 79. plads, 9:01 efter Fosser. 

"Det er det samme billede vi ser i dag som på langdistancen, at der er mange der sætter fornuftige løb sammen, hvor de undgår de store fejl. Ikke perfekte løb, men det kan vi heller ikke forvente. Og vi konstaterer at konkurrencen er hård og at det er tæt. Det her er der mange der kan finde ud af. Hvis vi skal gøre os gældende i den her terræntype, skal vi forberede os ekstremt for at hente marginalerne. Det er hårdt at de løbere, der egentlig har nogle gode løb i dag, alligevel ender så langt nede på resultatlisten, men vi er midt i en process og skal lige så stille løbe os op," fortæller landstræner Tue Lassen efter afgørelsen på mellemdistanen, hvor han også kan oplyse, at der er flere ændringer til stafetholdene til i morgen.

"Cecilie (Klysner red.) er ikke frisk og vi vil ikke tage chancen med at lade hende løbe med sygdom i kroppen. Marius' (Thrane Ødum red.) flænge på anklen er heller ikke helet godt nok, og det er for risikabelt at sende ham i terræn med sting. Lotte (Markussen red.) har rykket sig selv ned på tredjeholdet, da hun heller ikke føler at hendes lår er helt på toppen til at løbe på andetholdet," fortæller landstræneren. Josefine Lind, OK Gorm, rykker ind som reserve på tredjeholdet hos damerne og Laurits Bidstrup Møller løber igen i stedet for Marius Thrane Ødum på herrernes andethold.

Se alle resultater fra mellemdistancen til World Cup her: 
Damer
Herrer

I morgen, når der er stafet på programmet, som afslutning på World Cup round 1 i Østfold, Norge, er dette de danske stafethold:

Damer
1 - Hedvig Valbjørn Gydesen, Annika Simonsen, Miri Thrane Ødum
2 - Malin Agervig Kristiansson, Caroline Gjøtterup, Ida Agervig Kristiansson
3 - Ida Øbro, Jose Lind, Lotte Markussen

Herrer
1 - Rasmus Møller Jess, Björn Cederberg, Asbjørn Kaltoft
2 - Emil Øbro, Malte Kjær Hemmingsen og Laurits Bidstrup Møller