Skip to main content

Sølv til Miri Brunstedt Nørgaard på sprinten i ungdomsklassen til EM i MTBO

| Camilla Bevensee | Nyheder

28. april 2023 - Af Camilla Bevensee

På endnu en varm dag i Portugal til EM i MTBO, hvor de stabile seniordamer ikke fik det til, kunne det danske holds yngste deltager træde ud i rampelyset og tage den medalje de andre ikke kunne levere, og holde den danske medaljerække, med en medalje hver dag til EM, ved lige. Miri Brunstedt Nørgaard, OK Øst Birkerød, kørte sig til en flot sølvmedalje på sprinten, i klassen for piger under 17 år, lige under to minutter efter svenske Minna Palm, der tog guldet. 

"Det går alt i alt ret godt, men jeg laver et par fejl, og taber ret meget et par steder i forhold til hende der vinder kunne jeg se, da vi sammenlignede bagefter. Både på lang og mellem kørte jeg forkert i starten, så jeg tog det lidt mere stille og roligt ud af starten i dag, og det var også nødvendigt, for det var meget intenst o-teknisk i dag," fortæller Miri Brunstedt Nørgaard efter løbet. 

Den intense orientering på dagens sprint var også en udfordring for de andre danskere, der fik lavet for mange fejl til at kunne være med helt fremme i kampen om medaljerne i dag. 

Nikoline Splittorff, FIF Hillerød Orientering, klarer sig bedst af seniordamerne med en 7. plads, 1:47 efter finske Kaarina Nurminen, der vinder sprinten i Loulé. Nikoline fik en god start på løbet, men lavede et par store bom, der ikke kunne hentes på den intense, tekniske bane. Camilla Søgaard, Horsens OK, fik lavet en enkelt stor fejl undervejs, hvor hun satte mere end fire minutter til, og Cæcilie Christoffersen, OK Øst Birkerød, overså desværre en post i farten, og blev diskvalificeret. 

Hos herrerne fik Oliver Friis, Navet OK, også stemplet forkert, mens at det for Noah Hoffmann, Mariager Fjord OK, og Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK Øst Birkerød, ligesom hos damerne, også endte med at de smed nogle fine løb på enkelte store bom, og ender som henholdsvis nummer 26 og 45. 

I juniorklassen var de to unge piger også udfordret teknisk, og Gertrud Riis Madsen, Rold Skov OK, ender på en 11. plads, mens Sofie Okkels, Sorø OK, bliver nummer 16. 

Der er en sidste distance til EM i morgen, hvor seniorerne kører mixstafet og Miri Brunstedt Nørgaard rykker op og kører damestafet i juniorklassen sammen med Gertrud Riis Madsen og Sofie Okkels.

Se alle (live) resultaterne fra dagens sprint her: liveresultat.orientering.se

Og de officielle resultater for CX80 World Cuppen (W21 og M21) her:
Damer
Herrer

I morgen kan stafetterne igen følges live på liveresultater og GPS-tracking via IOF livecenter.

Program EMTBOC - Lørdag 29. april
9.00-15.00 Mixstafet (EMTBOC og CX80 World Cup)
11.00-15.00 Stafet (EJMTBOC og EYMTBOC)

Stafethold Danmark

Mixstafet (EMTBOC)
Hold 1 - Nikoline Splittorff, Oliver Friis, Mikkel Brunstedt Nørgaard
Hold 2 - Camilla Søgaard, Noah Hoffmann, Cæcilie Christoffersen

Stafet - women (EJMTBOC)
Hold 1 - Miri Brunstedt Nørgaard, Sofie Okkels, Gertrud Riis Madsen