Skip to main content

Miri Thrane Ødum bedste dansker på langdistancen til World Cup i Norge

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det blev som forventet en hård dag i skoven på langdistancen for de danske World Cup-løbere i Norge. Flere løbere får sat gode løb sammen, men ingen kommer i mål med en helstøbt langdistance i dag, lyder det fra landstræner Tue Lassen. Den der kom tættest på var Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, der hentede den bedste placering blandt danskerne med en 24. plads, 12:53 efter svenske Tove Alexandersson, der vandt lige under et minut foran landsmanden Sara Hagström, der havde yderligere næsten 4 minutter ned til norske Marie Olaussen på tredjepladsen. 

Miri havde fokus på at få en god start på den 12 km lange bane, og det lykkedes hun med, så hun endte med at have 10. bedste tid på passeringen, efter 7 km i skoven. 

"Jeg får startet godt og det var vigtigt for mig. Jeg laver en lille krog på 2'eren, men får lukket det ned og arbejdet godt og trykket på efter det. Indtil jeg kommer forbi her på arenaen går det rigtigt godt, men så har jeg to store fejl på sidste runde, hvor jeg mister et minut eller mere på begge og så ryger der bare mange placeringer. Fysisk føler jeg mig stærk og i god form, så jeg glæder mig til weekenden," fortæller Miri Thrane Ødum, der skal løbe både mellemdistancen lørdag og stafetten søndag til World Cuppen. 

Annika Simonsen, FIF Hillerød, var ikke langt efter som andenbedst placerede dansker i dag på en 28. plads, 14:28 efter Tove Alexandersson, og hun var glad for at hun fik sat et godt løb sammen det meste af vejen. 

"Jeg er tilfreds. Jeg havde et hårdt testløb for to uger siden, så jeg skulle være sikker til post 1 i dag, og det gik rigtigt godt, så jeg er glad. Det gik ikke snorlige men jeg undgik store fejl," lyder det fra Annika i mål. 

Hos herrerne var det en rigtig tung dag i skoven, og bedste danske herre blev Laurits Bidstrup Møller på en 73. plads, 21 minutter efter vinder Kasper Harlem Fosser fra Norge, der tog sejren kun tre sekunder foran svenske Emil Svensk og med kun 9 sekunder ned til Martin Regborn, også fra Sverige, på tredjepladsen. 

Landstræner Tue Lassen er glad for at flere at pigerne får løst de opgaver de havde sat sig for inden løbet, på dagens langdistance, men vidste også godt på forhånd, at det ville blive svært at følge med de andre nordiske nationer og schweizerne i det tunge nordiske terræn. 

"Flere af damerne får sat dele af deres løb rigtigt godt sammen og viser at de kan være med i toppen, som fx Miri, der lykkes godt med starten, som var hendes fokus i dag. Det bliver ikke til helstøbte langdistancer uden fejl, men det er også mere processen vi er optaget af heroppe. Der mestendels løbere fra de fire store nationer, Sverige, Norge, Finland og Schweiz, der er vant til at løbe i den her terræntype, foran os i dag på resultatlisten. De er vant til at orientere i nordisk terræn, men det er ikke sikkert at fx de finske løbere kan sætte gode løb sammen i Schweiz til sommer," fortæller Tue Lassen. 

Mange af de danske løbere havde en tung dag i skoven og måtte kæmpe for at komme hele vejen rundt på de lange baner. Alle klarede at komme helt i mål på trods af meget modstand fra terrænet, men desværre manglede debutant Asbjørn Kaltoft, der ellers havde løbet en flot første senior langdistance i danmarkstrøjen, en stempling på en væskepost. 

Se alle resultater fra langdistancen til første runde af World Cuppen her: 
Herrer
Damer

Lørdag løbes der mellemdistance til World Cuppen i Norge, som igen kan følges på live TV, på liveresultater og GPS-tracking via IOF livecenter

Lørdag 28. april - Mellemdistance
12:15 First start men
14:30 First start women
15:30 Web-TV start
16:45 Last start men
17:25 Flower ceremony men
18:10 Last start women
18:50 Flower ceremony women
19:00 Web-TV end

Søndag 29. april - Stafet
13:00 Web-TV start
13:05 Start Men
15:00 Start Women
16:55 Flower ceremony
17:00 Web-TV end