Skip to main content

Nikoline Splittorff europamester massestarten og Gertrud Riis junior europamester på langdistance

| Camilla Bevensee | Nyheder
Dobbeltguld til Danmark ved EM i MTBO i dag, til disse to seje damer.

I dag fik vi endnu en dansk europamester i MTBO i Portugal, hvor Nikoline Splittorff, FIF Hillerød Orientering, rykkede en plads op i forhold til mellemdistancen i går, og tog guldet på massestarten, hele 6 minutter foran nummer to, Gabriele Andrasiuniene fra Litauen og yderligere 3:15 ned til tredjepladsen, Cecilia Thomasson fra Sverige. 

"Jeg kørte selv. Vi spittede op efter første loop, men jeg kører på selvom jeg ikke kan se de andre. Da jeg kommer forbi mål, er der helt stille, men jeg kører den sikkert hjem," fortæller Nikoline efter den overlegne sejr. 

Også hos de unge kvinder i juniorklassen, blev det guld til Danmark ved EM i MTBO i dag, da Gertrud Riis Madsen, Rold Skov OK, kørte i mål 50 sekunder foran svenske Tilda Palm på andenpladsen, og 4:08 foran Iris Aurora Pecorari fra Italien på tredjepladsen. Juniorerne kørte ikke massestart, men var afsted på en udfordrende langdistance i varmen i dag. 

"Det var meget hårdt, bakket og varmt. Jeg har et par gange, hvor jeg bliver nødt til at stoppe og få fuld kontrol. Jeg havde gode ben, men til sidst var det hårdt og jeg skulle peptalke mig selv derude for at kæmpe på helt i mål," fortæller Gertrud, der efter et år med pause fra MTBO, er glad for at være tilbage. For Sofie Okkels, Sorø OK, var langdistancen i juniorklassen en lidt for stor og hård mundfuld, og hun måtte udgå undervejs. 

De to andre damer i seniorklassen havde en skidt dag i skoven, hvor mislykkede vejvalg og en punktering satte en stopper for topresultater.

"Jeg har egentlig en okay start, hvor os danskere ligger sammen, men så på post 9 ser jeg et vejvalg, der er helt genialt hvis man gennemfører det godt, det gør jeg bare ikke, og jeg overvejer næsten at køre hjem. Jeg ved ikke hvor meget jeg taber, men det var meget," fortæller Camilla Søgaard, Horsens OK, der ender på en delt 9. plads, 14:14 efter sin holdkammerat. Cæcilie Christoffersen, OK Øst Birkerød, var uheldig at rende ind i en punktering.

"På et krævende vejvalg, hvor jeg har været lidt i tvivl, flænser jeg mit dæk på vej over en å, og må i gang med flere forskellige løsninger og pumpe, før jeg kan køre videre. Jeg prøver at holde sammen på det bagefter, men jeg smider mig lidt væk på den sidste runde og har jo i forvejen tabt meget tid," fortæller Cæcilie Christoffersen, der bliver nummer 15, 15:20 efter Nikoline.

Hos de yngste piger blev Miri Brunstedt Nørgaard også udfordret på langdistancen i det varme og kurperede terræn i dag, hvor hun efter en lidt nervøs start, kører fint i mål og bliver nummer 9, 14:41 efter vinder Anne Caroline Sipos fra Frankrig. 

Hos herrerne var der ingen af de tre danskere, der gennemførte. Noah Hoffmann, Mariager Fjord OK, måtte udgå efter et astmaanfald, Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK Øst Birkerød, valgte at bryde efter en stor fejl, for at spare sig til sprinten i morgen, og Oliver Friis, Navet OK, fik en slem punktering, forårsaget af en pind, som han ikke kunne lappe, og måtte udgå med defekt. 

Se alle (live) resultater fra massestarten her: liveresultat.orientering

I morgen får de mange skuffede ryttere en ny chance, og de to vindere kan forhåbentlig gentage successen og køre med om medaljerne på sprinten. 

Program EMTBOC - fredag 28. april 2023
9:30 Første start sprint
12:30 Blomster ceremoni

Følg med i sprinten live via IOF livecenter: orienteering.sport