Skip to main content

Camilla Søgaard er europamester og sølv til Nikoline Splittorff på mellemdistancen til EM i MTBO

| Camilla Bevensee | Nyheder
Camilla og Nikoline til flower ceremoni på stævnepladsen. Foto: Ole Søgaard.

Det danske landshold i mountainbikeorientering startede årets første mesterskab ud med et brag og hele to medaljer på den første dag, da Camilla Søgaard, Horsens OK, og Nikoline Splittorff, FIF Hillerød Orientering, kørte fra alt og alle på mellemdistancen til EM i Portugal. Camilla Søgaard tog sin første guldmedalje på en mellemdistance til et mesterskab (EM og VM), 13 sekunder foran holdkammerat Nikoline Splittorff, der havde 1:22 ned til finske Ruska Saarela på tredjepladsen. 

Camilla Søgaard tog med dagens medalje, sin fjerde EM-guldmedalje, men altså sin første på mellemdistancen, og sætter dermed en streg under den suverænitet hun sidste år viste, da hun vandt en medalje på alle distancerne, til VM i MTBO i Sverige. Nikoline Splittorff vandt både guld på mellemdistancen til EM og VM sidste år, og med medaljen i dag, viser hun igen, at hun er dygtig på den kortere og mere tekniske distance. Hun synes dog ikke at det var helt let derude i dag.  

"Jeg synes det var svært. Jeg laver en stor fejl til post 20, hvor jeg kommer ud af en forkert sti og bliver nødt til at køre igennem terrænet for at komme tilbage på den rigtige. Det koster lidt og sådan er det. Jeg synes ikke det spillede, og jeg var på bagkant meget af tiden, fordi jeg nok ikke fik holdt helt nok igen på farten," fortæller Nikoline Splittorff. 

Camilla Søgaard havde en lidt anden oplevelse af terrænet, men hendes strategi var også i højere grad at holde igen på farten.

"Jeg havde troet at stierne ville være mere utydelige, efter det vi havde fået at vide på Team Leaders Meeting, så jeg synes egentlig at det var rimelig reelt derude. Jeg kørte heller ikke så hurtigt som jeg kunne have gjort, fordi man skulle være med på kortet. Jeg laver nogle små fejl, så det var jo ikke let, men ikke så svært som frygtet," lyder det fra den nyslåede europasmester. 

Cæcilie Christoffersen, OK Øst Birkerød, var ikke helt tilfreds med sit løb, som resulterer i en 11. plads, 4:36 efter Camilla Søgaard. 

I herreklassen havde Oliver Friis, Navet MTBO, "lidt for tunge ben", og han er ikke tilfreds med det han kunne præstere. Det rakte til en 32. plads, 7:42 efter vinder Vojtech Stransky fra Tjekkiet. Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK Øst Birkerød, havde også svært ved at følge med de hurtige og mere erfarne herrer i varmen, men han klarede den tekniske opgave godt og var glad for at komme i gang med at køre konkurrence. Han endte som nummer 44, 11:51 efter vinderen. Noah Hoffmann, Mariager Fjord OK, måtte desværre udgå med en defekt.

I juniordameklassen kørte Gertrud Riis Madsen, Rold Skov OK, sig ind på en 9. plads, lige under 10 minutter efter vinderen fra Italien, mens Sofie Okkels Jensen, OK Sorø, der kørte sit første internationale mesterskab, og er med for at suge erfaring til sig, endte som nummer 14, 16:32 efter vinderen. Gertrud var ikke tilfreds med sit løb og håber at kunne gøre det bedre på langdistancen i morgen, torsdag. 

I pigernes ungdomsklasse endte Miri Brunstedt Nørgaard, OK Øst Birkerød, som nummer 8, 5:34 efter vinderen fra Frankrig, efter en god start, men flere bom undervejs.

I morgen kører seniorerne massestart med start kl. 11.00 for herrerne og kl. 11.10 for damerne, mens junior- og ungdomsklasserne kører langdistance fra kl. 9.00. Alle tider er i portugisisk tid (GMT +1). 

Følg med i massestarten og langdistancen live, via IOF's livecenter: Orienteering.Sport

Alle resultater fra dagens mellemdistance kan findes her:
Herrer
Damer