Skip to main content

EM i MTBO køres i gang i morgen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der venter det 9 ryttere store landshold i MTBO spændende nye oplevelser, når de onsdag stiller til start ved europamesterskaberne i mountainbikorientering (EMTBOC) i Loulé i det sydlige Portugal. Mange af rytterne har været i Portugal adskillige gange, men ikke i den helt sydlige del, og det bliver derfor spændende hvordan terrænet ser ud og hvordan det passer danskerne.

"Vi har ikke været så langt sydpå i Portugal, når vi har været hernede og køre, men kortene ser ud til at minde en del om noget af det vi har prøvet. Det ser ikke så stenet ud og det er interessant, fordi man jo i Portugal må køre i terrænet, i modsætning til i Danmark," lyder det fra den danske landstræner Allan Jensen, der var annonceret til at være kørende træner under EM, men ikke har taget sin cykel med til Portugal. 

"Jeg har valgt ikke at køre, så desværre bliver vores mixstafethold også lidt amputeret i forhold til erfaring af den grund," fortæller landstræneren. 

Der er dog store forhåbninger til de individuelle distancer, hvor især de danske kvinder tidligere har gjort det godt, og det er også forhåbningen ved EM i år. 

"Vi er blevet forvænt med medaljer til pigerne ved stort set alle mesterskaber, men medaljer er ikke noget man kan tage for givet. De fleste af rytterne har ikke kørt MTBO-løb i år endnu, så det bliver lige på og hårdt. Det er svært at sige hvordan formen er, men vi håber da at vores dygtige piger kan tage medaljer i løbet af ugen," fortæller Allan Jensen. 

En af medaljekandidaterne på det danske hold er Camilla Søgaard, der dog selv har skruet forventningerne lidt ned efter tre uger med sygdom og meget få timer med kortpladen spændt for i indeværende år. 

"Jeg har været syg i tre uger, så jeg er lidt spændt på det. Optakten har ikke været den bedste, men jeg håber at jeg kan komme ned og køre hurtigt. Jeg har ikke været på kort længe, men jeg plejer at køre godt i Portugal, så det håber jeg også jeg kommer til de næste par dage. Jeg kører med det jeg har og kæmper som altid," lyder det fra Camilla Søgaard, da vi fanger hende på vej til lufthavnen mandag. 

Inden Camilla ramte ind i de sidste ugers sygdom, havde hun et klart mål om at blive europamester, og det håber hun stadig, selvom det ikke er så realistisk med den dårlige optakt. Der er dog flere danske lodder i medaljeudtrækningsposen, for både Nikoline Splittorff og Cæcilie Christoffersen har også været med helt fremme i damefeltet sidste år. Nikoline tog både EM og VM-guld sidste å på mellemdistancen, og selvom Cæcilie ikke har en individuel medalje fra EM eller VM, blev hun sidste år nummer to på det sidste CX80 MTBO World Cup løb i Bulgarien. 

Camilla vandt sprinten til EM i MTBO i Litauen sidste år og håber på at køre med om medaljerne igen i år. 

På herresiden er der efter afbud fra Morten Örnhagen Jørgensen, ikke de store medaljeforhåbninger, men Allan Jensen håber at de unge seniorer får nogle gode oplevelser og leverer præstationer de kan være tilfredsen med. Mikkel Brunstedt Nøgaard kører sin anden sæson som senior, mens Noah Hoffmann starter lige på og hårdt som førsteårs. Oliver Friis skal køre sit 6. EM i MTBO og har lidt mere erfaring, men han mangler stadig at tage skridtet helt op i medaljerækkerne.

"Herrerne skal ud og køre nogle gode løb. De unge skal have mere erfaring med at køre på det høje seniorniveau, men vi håber at de alle sammen kan køre op til deres bedste," lyder det fra Allan Jensen. 

EM i MTBO er også første runde af CX80 MTBO World Cuppen, hvor Camilla Søgaard sidste år tog den samlede sejr foran Nikoline Splittorff og med Cæcilie Christoffersen på en 6. plads. 

Danmark sender også to juniorpiger, Gertud Riis Madsen og Sofie Okkels, og endnu en pige i ungdomsklassen, Miri Brunstedt Nørgaard, der skal køre hhv. junior EM (EJMTBOC) og ungdoms EM (EYMTBOC) parallelt med seniorernes mesterskab i Portugal. 

I dag, tirsdag, kører holdet modelevent, inden det går løs med mellemdistancen i morgen. 

Løbene kan følges via liveresultater og GPS-tracking på IOF Live.

Program EMTBOC, CX80 World Cup, EJMTBOC og EYMTBOC

Onsdag 26. april 
9.00-13.00 Mellemdistance (alle kategorier)

Torsdag 27. april
9.00-14.00 Langdistance (EJMTBOC og EYMTBOC)
11.00-14.00 Massestart (EMTBOC og CX80 World Cup)

Fredag 28. april
9.30-12.30 Sprint (alle kategorier)

Lørdag 29. april
9.00-15.00 Mixstafet (EMTBOC og CX80 World Cup)
11.00-15.00 Stafet (EJMTBOC og EYMTBOC)

 

EM i MTBO 2023 holdet

Navn Klub Klasse / funktion
Miri Brunstedt Nørgaard OK Øst Birkerød Ungdom
Sofie Okkels OK Sorø Junior
Gertrud Riis Madsen Rold Skov OK Junior
Camilla Søgaard Horsens OK Elite
Cæcilie Christoffersen OK Øst Birkerød Elite
Nikoline Splittorff FIF Hillerød Elite
Mikkel Brunstedt Nørgaard OK Øst Birkerød Elite
Noah Tristan Hoffmann Mariager Fjord OK Elite
Oliver Friis Sørensen Navet MTB-O Elite
Allan Jensen Silkeborg OK Elite / Landstræner
Nina Hoffmann OK Sorø Ass. landstræner
Katja Brunstedt OK Øst Birkerød Holdleder

Læs mere om EM i MTBO i Portugal, på arrangørernes hjemmeside: European MTB Orienteering Championships 2023