Skip to main content

 Årets fætter-kusine fest er i gang

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Af Helge Lang Pedersen

Hvis man ser bort fra en enkelt frisk byge, startede årets påskeløb præcis som det skulle. "Som stævneleder er det mit ansvar at skaffe godt vejr," fortalte Nordkredsformand, banelægger og altså også Stævneleder, Jess Rasmussen. "Så jeg er ikke lykkedes helt, men jeg er glad for at alt ser ud til, at vi denne gang får bilerne nemt ud fra pladsen" (Ved DM 2015 på samme plads havde det regnet en del mere, hvilket gav visse udfordringer). Jess var godt tilfreds med det store antal trofaste danske deltagere - med op mod 1100 fra Danmark er der ingen andre danske løb, der trækker lige så mange deltagere fra hjemlandet. "Jeg kunne godt have ønsket lidt flere deltagere fra eksempelvis Norge, men det kan være påskens tidsmæssige placering indebærer, at de er blevet hjemme for at løbe på ski", vurderede Jess, der regnede med at der med åbne baner ville være omkring 1.400 deltagere til start.

Påske 23 mål

Stævnepladsstemning ved årets påskeløb

Deltagerne var godt tilfredse med Jess' baner - der var nogle rigtigt spændende lange stræk, hvor man skulle overveje om man tog den korte vej over de velvoksne bakker eller den længere uden om. Ofte var der ikke anden vej end at tage turen over bakkerne, hvilket kunne fornemmes på ansigtsudtrykkene, når deltagerne nåede frem til opløbet.

Påske 23 indløb JCM

Mads Christian Maarup, Allerød OK, i det velbesøgte opløb

Helt som det skal være ved påskeløbene, havde en del familier valgt at mødes på tværs af deres normale bopæle rundt om i landet og kombinere påskefrokosten med en frisk løbetur og mødet med venner på tværs af klubgrænserne. "Viborg OK er en lille klub", fortalte Jess Rasmussen, "så vi er glade for at Rold Skov OK er sprunget til og klare kiosken". Den havde da også fin søgning og snakken gik livligt i det rummelige café-telt.

Ser man på det løbsmæssige, så blev dameseniorklassen en søsteropgør, hvor Nicoline Friberg Klysner denne gang var hurtigst foran søster Cecilie, så der var dobbeltsejr til FIF Hillerød i den klasse. Ved redaktionens slutning, var det endnu en gang Rico Heilskov Mogensen, Mariager Fjord OK, der havde den klart bedste tid i herreseniorklassen.

Fredag venter anden etape med kortere baner, men fortsat med godt med bakker i  Vindum Skov. Resultater og mere information om arrangementet kan findes her på stævnets hjemmeside.