Sigrid og Oscar David sejrede i Danish Springs langdistance
Dagens langdistance ved Danish Spring i Tisvilde Hegn bød på sejre til Oscar David Broman Jensen, Allerød OK og Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød Orientering. Og med sejre til Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød og Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK i de to senioreliteklasser, viste de Sjællandske løbere, at de havde overtaget på den lange distance i Tisvilde Hegns finurlige bevoksning.
Banelægger Erik Sørensen fra Allerød OK havde valgt en fin lille reference til Veteran-VM (WMOC) i 2018, som havde både kvalifikation og mellemdistancefinale i skoven. Han havde valgt det samme fine startsted ved Torup Landsby som blev anvendt ved WMOC-kvalifikationsløbet, som han også selv var banekontrollant på. Og mange af banerne havde et langstræk, som havde et naturligt vejvalg gennem den daværende WMOC stævneplads i Enebærdalen.
I herrejuniorklassens Løberen League afdeling understregede Allerød OK atter sin dominans. Ikke blot var klubben hovedarrangør af dagens løb - ud over Oscar Davids sejr, var der andenplads til Hans Grønborg Nielsen og tredjeplads til unge Mads Christian Maarup. Halvdelen af de 12 gennemførende løbere i klassen var således fra Allerød OK. Det bliver ikke sjovt at konkurrere med dem i DM stafet. Det var værd at bemærke, at sprint-treeren Nathan Philibert fra Søllerød OK leverede en ny flot præstation på dagens 5. plads.
Hans, Oscar David og Mads Christian med ranglistepræmierne
I damejunior var Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød Orientering knap 3 minutter foran gårsdagens toer, Ida Riis Madsen fra OK Pan Aarhus. Gårsdagens vinder, Laura Bobach - ligeledes OK Pan Aarhus - delte tredjepladsen med norske Sigrid Hauskott fra OL Trollelg.
Ida, Sigrid og Laura har en fest på podiet
I dameseniorklassen stillede den norske verdensstjerne, Andrine Benjaminsen til start. Andrine, der fortsat løber for OK Pan Aarhus, selvom hun nu bor i Oslo, fortalte inden løbet, at hun havde været en del plaget af sygdom i vinter - en besked som gik igen blandt mange løbere - måske er det efterveerne fra Corona, som fortsat sætter sine spor. Men i hvert fald var Andrine nu fortrøstningsfuld og glædede sig til World Cup på hjemmebane i legendariske Østfold sidst i april. Andrine løb sig dog til en andenplads i dagens langdistance, men kunne ikke følge Cecilie Friberg Klysners tempo og sluttede 1:41 efter Cecilie. Cecilie fortalte om sit løb, at banen jo "kun" var 10,7 km, så hun valgte at lægge hårdt ud og løbe aggressivt og ikke afvige mere fra linjen mellem posterne end højst nødvendigt. "Man kan løbe efter de store opfang på strækkene, men ofte bliver det diffust ind mod posterne, så omstillingen til omhyggelig orientering dér er også vigtig", fortalte Cecilie.
Cecilie stempler målposten efter vel udført løb
Cecilie fortalte, at hun som Andrine også har været syg - faktisk i en stor del af marts måned, så nu hvor hun atter er frisk er planen at få gennemført nogle gode hårde træninger og så blive klar til World Cup i Norge, "hvis jeg bliver udtaget", som Cecilie beskedent tilføjede. Skribenten tror dog hun har gode muligheder for at opnå udtagelsen - Cecilie håber i hvert fald at få trænet godt nok til at det kan være realistisk at håbe på en Top 15 placering dér, hvilket er ganske ambitiøst i betragtning af, at de store nationer må stille med flere deltagere i World Cup end eksempelvis VM - og mange af dem behersker det hurtige og teknisk krævende Østfold-terræn. Tilbage i Danish Spring var tredje løber på podiet Barbora Matejkova fra finske RastiJussit.
Andrine, Cecilie og Barbora på podiet
I herreeliteklassen førte fredagens vinder, Ralph Street, rigtigt længe efter sin tidlige start. Men mod slutningen af banen viste Nordjysk 2-dages-vinderen Rico Heilskov Mogensen fra Mariager Fjord OK, at han holder den fine forårsform, da han var et minut hurtigere end Street. Men hurtigst af alle på den 15,7 km lange bane var Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK.
Emil på de sidste meter af vinderløbet
Emil og Rico fortæller om deres præstationer: "Jeg havde et rigtigt fin teknisk løb", fortalte Emil, "lidt små svaj iblandt. Jeg følte mig træt, men det var nok bare en følelse, jeg tror egentlig tempoet var fint". Rico supplerede: "Det er også gået fint for mig, jeg har måske et enkelt svaj. Det var bare fuld fart lige på, der var ingen bakker, som var store nok til at man skulle uden om dem", sagde Rico. Studerer man de to hurtige løberes vejvalg på o-Track, vil man kunne se de tos vejvalg ligge stort set identisk hele vejen rundt. Rico får en lidt dårligere tracé først på det sidste lange stræk, hvilket bidrager til, at han var 23 sekunder efter i mål.
Rico, Emil og Ralph har modtaget deres præmier.
I morgen, søndag, afsluttes Danish Spring med mellemdistance. Hvis man studerer dagens baner på o-Track, vil man sikkert kunne danne sig et nogenlunde kvalificeret gæt om, hvor i skoven, søndagens baner kommer til at gå. Ingen grund til at tro, at morgendagens løb bliver kedeligt! Som altid kan du følge med på live resultat, hvis du ikke er så heldig at være til stede og følge slagets gang. Er du deltager, så husk at vi skifter til sommertid natten mellem lørdag og søndag, så du skal en time tidligere op for at nå din starttid.
O-track er nu klar fra fredagens sprint
Til sidst har vi en meddelelse fra fredagens sprint i Frederikssund. Der var lidt udfordringer med at få løbet på o-Track, men nu er det der - blot med datoen 25. marts - så det ar bare med at komme ind og lægge sit track op, så alle kan se vejvalgene fra fredagens løb.