Skip to main content

Sejre til Agnes Nørgård Kracht og Magnus Dewett ved DM nat

| Camilla Bevensee | Nyheder

Årets første DM-medaljer blev her til aften uddelt i Stenholt-Buchwalds Plantage, vest for Silkeborg, og det samme blev de første ranglistepoint i Trimtex Cup (H/D21) og Løberen League (H/D20), da Karup OK inviterede på spændende blandingsskov og udfordrende baner.

Hos herrerne i seniorklassen, var der lagt op til en hård og tæt kamp om medaljerne og pointene i Trimtex Cup, og det endte det også med, med kun 22 sekunder fra sejrende Magnus Dewett, OK Snab, ned til Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK, der tog bronze. Imellem de to, kun to sekunder efter Magnus, løb førsteårs senior Asbjørn Kaltoft, OK Pan Aarhus, sig til sin første medalje som senior. 


Magnus Dewett, OK Snab, tog sejren i H21 med kun to sekunder.

I damesenior klassen, var der på forhånd tre favoritter i det kun fem løbere store felt, men da Cecilie Klysner, FIF Hillerød, ikke startede, var det op til landsholdsløberne Agnes Nørgård Kracht og Caroline Gjøtterup at kæmpe om sejren. Førstnævnte trak det længste strå, og tog guldet syv sekunder foran, med yderligere 15:43 ned til Inge Jakobsen, der tog bronze. 


Agnes Nørgård Kracht tog sejren kun 7 sekunder foran Caroline Gjøtterup, i den ellers tyndt besatte D21-klasse.

Danmarksmester i den yngste juniorherre klasse, blev Mads Christian Maarup, Allerød OK, 1:49 foran klubkammeraten Erik Grønborg Nielsen og yderligere 1:45 foran Johannes Marager, også fra Allerød OK, der gjorde rent bord på skamlen i H18.

I H20, var det også en blåklædt Allerød OK-løber, der fik hængt guldet om halsen, da Oscar David Broman Jensen løb hurtist og slog sin klubkammerat Hans Grønborg Nielsen med kun 23 sekunder. Der var til gengæld mere end 14 minutter ned til Tobias Olloz, Tisvilde Hegn OK, på tredjepladsen. 

Næsten lige så suveræn var Eva Örnhagen Jørgensen i den ældste af damejuniorklasserne, som hun vandt med mere end 11 minutter ned til Ida Riis Madsen, OK Pan Aarhus, der var lidt mere end tre minutter hurtigere end Hedda Kärner Grooss, Allerød OK, der blev nummer tre. 

I D18 løb Laura Kaldalh Hornbæk, OK Pan Aarhus, sig til en to minutter stor sejr foran Augusta Thorsen, Farum OK, der var tyve minutter hurtigere end Sofie Halkjær Dupont, OK Pan Aarhus, på tredjepladsen. 

I juniorklasserne blev ranglistepointene fordelt mellem de to DM-klasser for hvert køn, hvor de sejrende i både D18, Laura Kaldahl Hornbæk, og H18, Mads Christian Maarup, sneg sig ind på en tredjeplads på banen, der var fælles for hhv. D18 og D20 og H18 og H20. Det betød at Allerød OK også kunne gøre rent bord i første afdeling af Løberen League på herresiden. 


Juniordrengene fra Allerød OK fik vist fanen og formen flot frem til aftenens DM nat.


Eva Örnhagen Jørgensen (th.) tog sejren i D20, med mere end 11 minutter, mens Laura Hornbæk (tv.) tog en flot, men lidt mindre suveræn sejr i D18-klassen.