Skip to main content

Ranglisterne skydes i gang med et stort H21-felt til DM nat

| Camilla Bevensee | Nyheder

Lørdag aften skal de første point i både seniorernes rangliste Trimtex Cup og juniorernes rangliste Løberen League uddeles, og især på herreseniorsiden, er tilslutningen til ranglisteåbneren stor.

Hele 27 løbere er tilmeldt i H21-klassen, og selvom ingen af de tre medaljetagere fra sidste år, Jacob Steinthal, Rasmus Møller Jess og Søren Thrane Ødum, stiller til start, skal der nok blive tæt kamp om pladserne på skamlen. Sidste års fjerdeplads, Laurits Bidstrup Møller og Magnus Dewett, er gode bud på løbere der kan udfordre de mere rutinerede kræfter blandt de startende, i form af Jakob Edsen, Eskil Schønning og Rico Hejlskov Mogensen, der også kan forventes at være med i toppen af det hårde felt. 

I dameseniorklassen bliver kampen om metallet nok ikke helt så intens, da kun fem løbere stiller til start. Tre af dem er landsholdsløbere, og mon ikke det er blandt dem, Cecilie Friberg Klysner, Caroline Gjøtterup og Agnes Nørgård Kracht, at de tre topplaceringer skal fordeles. 

Juniorerne er delt op i to herre- og to dameklasser, H/D18 og H/D20, der dog løber samme bane kønnene imellem, for at der kan laves en samlet resultatliste til fordeling af ranglistepointene. Det smører deltagerne lidt ud, så der kun er hhv. ni og fem løbere i herreklasserne, og kun seks løbere i hver af dameklasserne. I den yngste herreklasse, stiller sidste ingen af de tre medaljetagere fra sidste år op, så feltet er åbent, med flere favoritter. Vinderen fra H16 klassen i 2022, Erik Grønborg, er nu rykket op i H18, og kan måske tage sin første juniormedalje allerede til årets første DM. I den ældste af herrejuniorklasserne, er favoritterne lidt færre, og med sidste års vinder, Jonas Damm Als, på startstregen, er der et bud på en sikker medaljekandidat der. 

Det samme er der i D20-klassen, hvor Eva Örnhagen, der sidste år tog sejren med mere end 7 minutter, igen stiller til start, men også her kan flere af de 6 tilmeldte løbe med om medaljerne. I den yngste juniordameklasse, er det kun Emilie Skov Dalgaard, der går igen fra sidste års resultatliste til lørdagens startliste, og med de mange nye ansigter, bliver det spændende at se hvordan klassen ender. 

I seniorernes Trimtex Cup, er DM nat første afdeling af 8, hvoraf de 6 bedste løb tæller for den enkelte, mens juniorerne skal løbe 9 afdelinger af Løberen League i år, med 7 tællende løb i den samlede stilling. Læs mere om ranglisterne under 'Ranglisteinformation'.

Læs mere om løbet og find instruktion og startlister her: DM nat 2023 (karupok.dk)