Skip to main content

Magnus og Cecilie bedst ved mellemdistancen i Nordjysk 2-dages

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der var knivskarpe opgør i både herre- og dameeliteklassen ved dagens afsluttende mellemdistance i Nordjysk 2-dages. I dag gik banerne ud i den østligste del af Svinkløv Plantage, hvor man skulle holde tungen lige i munden både i klitområderne og de kuperede indlandsklitter med tæt bevoksning. Sneen lagde atter lidt ekstra til den fysiske udfordring, så det var de beslutsomme, som klarede sig bedst.

Cecilie i aktion ved WRE-løb i 2022

I dameelite var Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød, godt nok 15 sekunder efter den norske veteran Marianne Andersen, men til gengæld 5 sekunder foran gårsdagens vinder, Hedvig Valbjørn Gydesen og yderligere 13 sekunder foran søster, Nicoline Friberg Klysner. "Jeg var træt af, at jeg havde været ukoncentreret i går, så det var en god tilfredsstillelse kun at lave en lille fejl i dag og ellers fik arbejdet godt teknisk." Cecilie oplevede der havde været færre spor i skoven i dag, men kunne dog forestille sig, at tidligt startende Hedvig nok havde tabt mere end de 5 sekunder på at have tidlig start. Skribenten tænker dog, at dagens indbyrdes placeringer tæller mindre for de dygtige landsholdsløbere end at de nu er kommet godt i gang med forårssæsonen. Igen i dag lå de danske piger tæt i toppen - 8 løbere inden for 4 minutter - endnu et vidnesbyrd om, at vi kan se frem til spændende konkurrence i dameklassen i de kommende løb.

Cecilie fortalte videre, at træningen i Aarhus er gået rigtigt godt her i vinter og at motivationen er høj i forhold til den kommende sæson, hvor Cecilie glæder sig til det norske terræn med World Cup løbene sidst i april. Det bliver også til mange højdemeters træning for at blive bedst muligt forberedt til sommerens VM i Flims/Laax i Schweiz.

Magnus Dewett, OK Snab, fik ligeledes revancheret sig fra i går, hvor han ikke var tilfreds med sit løb. I dag blev det til et overordnet godt løb - det var fedt for Magnus at få sat det godt sammen. "Efter en lang vinter uden o-løb er det af stor betydning at have en konkurrence som Nordjysk 2-dages, hvor man kan arbejde med teknikken", fortalte Magnus. I lighed med i dameklassen, var gårsdagens vinder lige efter, idet Rico Heilskov Mogensen i dag var 18 sekunder efter på andenpladsen. Unge Asbjørn Kaltoft viste på tredjepladsen, at han er en fremtidens mand i klassen.

Magnus Dewett fortalte endvidere, at han havde tilbragt størstedelen af januar i Uganda med tre andre internationale o-løbere. Fokus var at få erfaringer med løb i højden - og så også være lidt væk fra den europæiske vinter. Magnus har fået trænet godt hele vinteren og ser frem til i den kommende sæson at satse på orientering. Det er første gang i nogle år det ikke er atletikken, som er Magnus' førstevalg og Magnus glæder sig til de kommende danske løb og til at komme på samling og til testløb i Norge for at kvalificere sig til og præstere ved World Cup løbene ved Sarpsborg.

I forhold til Nordjysk 2-dages, kan Aalborg Orienteringsklub nu puste ud efter vel gennemførte løb. Der skal heldigvis mere end en smule sne til at slå arrangører og deltagere ud. Som vanligt kan alle resultater findes på stævnets hjemmeside eller her på liveresult, ligesom der er god læring i at studere løbernes vejvalg på O-track.

Sæsonen 2023 er nu i gang. På lørdag afholder Karup OK DM Nat i den spændende egeskov i Stenholt Skov/Buchwaldt Plantage og weekenden efter blændes op for traditionsrige Danish Spring i nogle af Nordsjællands bedste terræner.