Skip to main content

Trimtex Seniorcup og Løberen Junior League afgøres lørdag

| Thomas Jensen | Nyheder


For Søren Thrane Ødum er opgaven enkel. Hvis han vil vinde Trimtex Senior Cup samlet, skal han gennemføre lørdagens mellemdistance. Men mon ikke han går efter at tage sin 7. sejr i 9 starter.

Lørdag afgøres det hvem der skal vinde de to danske ranglister, Trimtex Seniorcup og Løberen Junior League i 2022, når FIF Hillerød inviterer til finale med en mellemdistance i Grib Skov Vest. Seniorherrerne og juniorherrerne skal ud på 7,5 km, mens seniordamerne og juniordamerne skal løbe 5,4 km.

Der er rigtig mange point på højkant, da man får dobbelt point i den sidste runde.

Søren eller Emil i H21
I H21 skal Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK forsvare sin samlede sejr fra 2021. Men det bliver op ad bakke for Tisvilde Løberen - for selvom han ligger nr. 2, så er der 114 point op til Søren Thrane Ødum fra OK Øst Birkerød. På grund af de dobbelte point i sidste runde, kan det dog lige præcis lade sig gøre. Men det kræver at Emil vinder og Søren udgår. Så for Søren er det simpelt - find alle poster i den rigtige rækkefølge, så er den samlede rangliste sejr hjemme.

Nr. 3, 4, 5, 6 og 7 på ranglisten stiller ikke til start, så der er lagt op til, at der kan komme lidt omvæltninger i den samlede stilling.
Cecilie Friberg Klysner har den bedste udgangsposition inden finalen på Trimtex Senior Cup - men det kræver, at hun slutter af med et godt løb.  

Cecilie eller Caroline i D21
I D21 ligner det et opgør mellem Cecilie F. Klysner fra FIF Hillerød og Caroline Gjøtterup fra Faaborg OK. Ranglistens nr. 1 lige nu, Annika Simonsen fra FIF Hillerød, er ikke på startlisten, så hun kommer ikke til at vinde i år, med mindre hendes nærmeste konkurrenter kikser helt.

Cecilie F. Klysner står umiddelbart med de bedste kort på hånden. Hun kan sikre sig sejren ved at komme i top 2 - også selvom Caroline Gjøtterup skulle vinde. Agnes Nørgaard Kracht kan i teorien også nå at vinde, men det kræver, at hun kommer i top 2, og at hverken Cecilie eller Caroline får point.

Asbjørn Kaltoft kan sikre sig den samlede sejr i Løberen Junior League hvis han blot undgår at kikse totalt på lørdag.

Asbjørn mod resten i H20
I H20 kan Asbjørn Kaltoft fra OK Pan, Jonas Damm Als fra OK Pan, Oscar David Broman Jensen fra Allerød OK og Theis Munktved fra Allerød OK alle løbe med den samlede sejr. Men Asbjørn må trækkes med rollen som storfavorit. Han har 82 point forspring på 82 point til Jonas, 86 point til Oscar og 96 point til Theis. Oscar har dog et 64-point løb han kan bytte ud med sin score lørdag, hvor Asbjørn og Jonas skal bytte med 82 point og Theis med 68. Så der er intet der er afgjort - i hvert fald ikke om andenpladsen.

Der er lagt op til en tæt kamp om sejren i D20 mellem Sigrid Høyer Staugaard og Amalie Ermann (billedet). Den af de to piger der bliver bedst placeret vinder samlet. 

Sigrid eller Amalie i D20
I D20 er der lagt op til et direkte opgør mellem Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød og Amalie Ertmann fra Allerød OK. Sigrid fører ganske vist med 60 point - men Amalie mangler et løb, så hun kan sætte alle de point hun scorer i lørdagens løb ind på kontoen, uden at skulle smide en anden pointscore væk. Det betyder, at hun i praksis går til finale med fire point mere i de bedste 7 konkurrencer en Sigrid. Men da der er mere end fire points forskel pr. placering uanset hvor på resultatlisten pigerne ender, betyder det i praksis, at den af de Sigrid og Amalie der løber bedst lørdag også løber med den samlede rangliste sejr.