Skip to main content

Maja Alm er tilbage på det danske landshold i 2023

| Camilla Bevensee | Nyheder

Foto: Jiří Čech / WOC 2021

Tidligere landsholdsløber og syvdobbelt verdensmester, Maja Alm, har i denne uge tilkendegivet sin motivation for at vende tilbage til landsholdsorientering i 2023, efter at hun i starten af juni blev mor til Otto. Maja Alm vandt bronze på VM-sprint i Tjekkiet sidste år, og har på baggrund af det fået et tilbud om at blive indplaceret i DOFs verdensklassegruppe i 2023, som det er angivet i udtagelseskriterierne. En plads den tidligere verdensstjerne har valgt at sige ja til. 

Det er ikke fastlagt endnu hvordan rammerne bliver for Maja Alms landsholdsdeltagelse i 2023, noget der afklares i løbet af de næste måneder, men landsholdsledelsen er klar til at lave et tilpasset program for Maja, som tager hensyn til hendes familie og arbejde som tandlæge. 

"Maja har igennem de sidste måneder mærket en lyst og glæde ved at træne og konkurrere igen efter at hun er blevet mor. Hun siger selv at det har været sundt for hende at have været væk en periode og se det hele lidt udefra efter at have været på landsholdet i så mange år, og også kæmpet med motivationen og de høje forventninger de sidste år," fortæller landstræner Tue Lassen.

”Men lysten til at træne og have høje målsætninger hun kan træne efter, er kommet tilbage, og vi er selvfølgelig glade og stolte over at Maja har lyst til at tage et år mere på det danske landshold”, fortsætter Tue Lassen, der sammen med sportschef Anders Bachhausen, landstræner Jeppe Ruud og Maja Alm nu skal finde ud af hvilke mesterskaber i 2023 hun drømmer om at præstere på, og hvordan de praktiske udfordringer med at have familie med, skal løses.

”Maja har internationale medaljer på alle distancer, bortset fra den nye distance KO-sprint, og i mange forskellige terræntyper, så det handler meget om hvad Maja er motiveret for af mesterskaber i 2023 og hvad der kan lade sig gøre rent praktisk for hende med hensyn til familien. Det ser vi frem til at få på plads det næste stykke tid,” afslutter Tue Lassen.  

Løbere på - og lige uden for landsholdet - og deres klubber er i denne uge blevet informeret om hvem der er blevet tilbudt en plads i en landsholdsgruppe i 2023, og har nu en uge til at tilkendegive om de takker ja til pladsen. Landsholdsgrupperne for 2023 offentliggøres fredag d. 18. november.