Skip to main content

Theis Munktved nr. 28 på Junior-VM langdistancen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Foto: Kell Sønnichsen

Junior-VMs afsluttende langdistance blev som ventet en krævende omgang med udfordrende langstræk og vanskelige skræntposter i det storkuperede terræn, som ind imellem bød på sigtbarhed ned til nul meter, så man let kunne overse en 2 meter høj sten, selvom man kun stod få meter fra dem.
 
Theis Munktved fra Allerød OK løste opgaven klart bedst af de danske deltagere, da han blot var 11 minutter efter den vindende svensker, Noel Braun, hvilket udløste en fin 28. plads. På billedet ses Theis stemple på en af publikumsposterne, som lå spektakulært på toppen af en stor klippe i stævnepladsens udkant. De øvrige danske herrer var at finde i placeringsintervallet 64-78 af de 119 gennemførende deltagere.
 
Sigrid Høyer Staugaard løste opgaven bedst af de danske piger, da hun sluttede som nr. 42 skarpt forfulgt af Amalie Ertmann som nr. 46. De øvrige danske piger opnåede placeringer i intervallet 66-93 af de 108 deltagere. Pigernes klasse blev vundet af storfavoritten Hanna Lundberg fra Sverige, der dermed vandt sit tredje guld på tre dage.
 
Tidernes længste junior-VM er dermed slut. Med sprintdistancer i juli og nu de tre skovdistancer afviklet her i november, kan de portugisiske arrangører se tilbage på et enestående flot afviklet mesterskab. Da de to hovedarrangørers navne blev nævnt ved afslutningsceremonien, brød pladsen ud i spontane klapsalver, så der gik en rum tid før ceremonien kunne fortsætte.
 
Som en ekstra festlig afslutning, blev deltagerne bedt om at stille sig i en formation, der viste teksten "JWOC 22". 
 
Foto: Susanne Luzir
 
Alle resultater, GPS-tracking og de flotte streaming-udsendelser kan som altid findes på IOFs liveside.