Skip to main content

Danmark nr. 8 og 15 i Junior-VM stafet

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Andendagen ved Junior-VM i Portugal blev endnu en fantastisk konkurrence i lunt solskinsvejr i det krævende terræn, hvor åbne klippeflader veksler med stort set uigennemtrængelig bevoksning, samt et kompliceret sten- og klippebillede. Helt som ventet blev det en udslagsgivende konkurrence og som så ofte før med de nordiske lande i de dominerende roller.

Det danske herrehold med Theis Munktved, Asbjørn Kaltoft og Oscar David Broman Jensen leverede en fuldt ud godkendt indsats, da de endte som nr. 8, hvor særligt Oscar imponerede ved at holde samme fart som det førende svenske hold på sidste tur, løbe holdet adskillige placeringer op og være i mål mindre end et minut efter Ungarn, hvor mellemdistancevinderen fra fredag, Zoltan Bujdoso havde en mindre heldig dag. Den danske afstand op til den sjette podieplads var sølle 49 sekunder. Men inden Oscar havde Theis Munktved skiftet under to minutter efter de førende og Asbjørn tabte blot 3 minutter til de førende og bragte ligesom Oscar holdet et antal placeringer frem. Jonas Damm Als løb endnu hurtigere og løb næsten op med de bedste på anden tur, da han kom til skiftet 4 sekunder efter klubkammeraten Asbjørn. Jonas´ præstation sættes i relief af, at han vidste han ikke havde en tredjetur, da Casper Blakskjær ikke var frisk til at løbe.

Efter løbet var både Oscar og Jonas optimistiske i forhold til den afsluttende langdistance søndag, hvor holdene vender tilbage til arenaen i Carapito, der blev brugt ved sprinten i sommer. Nu er det blot det storkuperede skovterræn, som danner rammen om Junior-VMs afsluttende kongedistance. "Det gik meget bedre i dag end i går" sagde begge samstemmende "og nu glæder vi os til at slutte sæsonen af med at give alt ved langdistancen i morgen".

Pigerne stillede ligeledes kun med ét fuldt hold, da Marie Møller Nielsen ikke var frisk, hvorfor holdet valgte at hun rejste hjem i stedet for at være med de sidste dage. På det gennemførende danske hold, løb Amalie Ertmann første tur og skiftede som en flot nr. 10 mindre end to minutter efter det førende tjekkiske hold, Sigrid Højer Staugaard tabte nogle minutter og placeringer på anden tur og Ida Riis Madsen tabte yderligere minutter på sidste tur før placeringen som nr. 15 var en realitet.

Begge stafetter blev som så ofte før vundet af de stærke svenske juniorer. Hos pigerne blev Hanna Lundberg sendt først ud med en lille føring til Finland 2 og med et tempo, som ingen andre var i nærheden af, øgede hun føringen hele vejen rundt. Hos herrerne havde fredagens uheldige helt, Noel Braun, sørger for at fastgøre SI-brikken så grundigt, at han ikke risikerede at tabe den igen og han løb derfor også svenske herrer til klar sejr. I begge klasser var der spændende dueller om sølvet, hvilket man kan se, hvis man genser den forrygende livesending på IOFs livecenter.

Søndagens langdistance starter kl. 09:00 lokal tid, hvilket er 10:00 dansk tid. Igen satser arrangørerne på en spændende streamingproduktion med et antal kameraer, som følger løbernes færd gennem endnu et krævende terræn, som dog ifølge arrangørerne adskiller sig fra fredag-lørdags terrænet ved at have færre åbne klippeflader.

Flere resultater og streaming søndag på IOFs liveside.