Skip to main content

DM-ultralang optakt

| Thomas Jensen | Nyheder

 
Eskil Schønning er blandt favoritterne til DM-ultra lang - men han skal være flyvende, hvis han skal klare Magnus Dewett, Emil Øbro, Rico Hejlskov Mogensen og Laurits Bidstrup Møller. (Arkivfoto)

Lørdag lægger Tranedal og Kærgård Plantage træer og klitter til årets sidste danske mesterskaber - ultralang. Området er typisk vestjysk klitplantage med storkuperede klitter ud mod Vesterhavet - og så nogle tætbevoksede indlandklitter med varierende gennemløbelighed. Forholdsvis korte banelængder for en ultralang (21 km for herrerne og 13 km for damerne) kunne godt indikere, at en god del af banerne kommer til at gå i teknisk udfordrende og langsomt fremkommeligt skov.


Henrik Rindom Knudsen er den eneste i de to senioreliteklasser, der stiller op for at forsvare sin medalje fra DM-ultralang i 2021, hvor han tog bronze i H21. (Foto fra facebook)

Favoritterne
Der er 21 løbere til start i H21. Det har været en lang og hård sæson, og det har da også sat sit præg på startlisten, hvor der mangler en del af landsholdsløberne, heriblandt årets helt store komet Søren Thrane Ødum. Men i hans fravær er der lagt op til en tæt kamp mellem de fem sidststartende i klassen, Magnus Dewett, Emil Øbro, Rico Hejlskov Mogensen, Eskil Schønning og Laurits Bidstrup Møller.

I D21 er der blot seks løbere til start. Her er det også blandt de startende landsholdsløbere, vi skal finde favoritterne: Hedvig Valbjørn Gydesen, Cecilie Friberg Klysner og Caroline Gjøtterup.

I juniorklasserne er der afbud fra alle favoritterne, da de som bekendt er i Portugal for at løbe skovdistancerne til junior verdensmesterskaberne, der blev udskudt i sommers på grund af risiko for skovbrande.

Hvis du ikke skal en tur til det vestjyske, kan du følge med i liveresultater fra konkurrencerne her: https://live.oriento.fi/da/results/2022088.