Skip to main content

Invitation til Eliteklubforum 2/2022

| Camilla Bevensee | Nyheder

Klubledere og eliteansvarlige inviteres til Eliteklubforum

Torsdag d. 27. oktober 2022 kl. 20:00-21:30 online via Teams.

Med temaet:
”Har vi et eliteudvalg, og hvis ikke, hvad så?”

Der har ikke været nogen møder i eliteudvalget siden 28. september 2021, og eliteklubforum i foråret 2022 blev ikke gennemført. Da formanden for eliteudvalget, Carsten Laustsen blev fastansat i Dansk Orienteringsforbund, blev det aftalt, at han fortsatte indtil der var fundet en afløser. Det har på trods af mange forsøg imidlertid været svært at finde en afløser, og 9. august 2022 blev der annonceret efter en formand på Dansk Orienteringsforbunds hjemmeside, idet det samtidig blev meddelt, at Carsten stoppede som formand 1. september 2022.

På hovedbestyrelsesmødet i august blev det besluttet, at eliteansvarlig i hovedbestyrelsen, Jess Rasmussen skulle forsøge at få samlet eliteudvalget med henblik på at finde en midlertidig formand. Kontakt til medlemmerne i eliteudvalget viser imidlertid, at de fleste ikke har tid til at fortsætte i eliteudvalget, og ingen har mulighed for at påtage sig at være midlertidig formand.

Mødets dagsorden vil være:

1. Velkomst og afklaring af om der er nogen, der ønsker at påtage sig formandsposten og/eller indgå i eliteudvalget.

2. Den sportslige ledelse ønsker at orientere og drøfte følgende:

  • 2023 udkast til årsplaner og udtagelseskriterier
  • 2023 landsholdsgrupper og struktur: Ny U20-gruppe (nærmere beskrivelse følger) – ønskes drøftet, inden der træffes beslutning.

3. Rangliste 2023.

4. Hvad gør vi fremover, hvis der på mødet ikke melder sig en formandskandidat. Jeg ser kun følgende mulighed: Foreslå eliteudvalget nedlagt og finde en eller flere, der vil påtage sig at afholde møde i eliteklubforum to gange om året. Alternativt kunne dette gå på skifte mellem eliteklubberne eller placeres ved den sportslige ledelse.

De to årlige møder i Eliteklubforum vil herved overtage følgende opgaver:

  • Indkalde eliteklubber og den sportslige ledelse til to årlige møder i Eliteklubforum og lave referat fra mødet. Derudover invitere relevante øvrige (atletrepræsentanter fra fod og MTBO, hovedbestyrelsen eliteansvarlig).
  • Sparring på udtagelseskriterier med den sportslige ledelse.
  • Sparring på/godkendelse af brugerbetalingsniveauet med den sportslige ledelse.
  • Sparring på økonomiske prioriteringer ifh. til holdstørrelser, størrelse på landsholdsgrupper mm. Med den sportslige ledelse.
  • Hjælp ved datosammenfald mellem international og national kalender - hvilke kompromiser skal der indgås i f.eks. prioritering af VM-testløb og DM Sprint (2021 seneste sammenfald), og en form for rygdækning ifh. til resten af O-Danmark.
  • Ranglistekoordinering og udførsel (der ses fortsat et behov for, at der er en eller flere, der påtager sig denne opgave. Opgaven kan ikke løses alene via et par mødet, men kræver løbende kontakt til klubber, der arrangerer ranglisteløb, indsamling af resultater med mere.

Der er åbent for tilmelding i O-service.

Relevante dokumenter kan findes på https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/landsholdet/information - senest 1 uge inden mødet.

Hvis der er glemt noget, eller noget er forkert, så send straks en mail herom til:
Jess Rasmussen
Eliteansvarlig i hovedbestyrelsen
Kontakt: 5250 6490 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.