Skip to main content

OK Pan Aarhus løb sig til en overbevisende sejr ved DM Hold i Gråsten

| Camilla Bevensee | Nyheder

OK Pan havde 113 løbere i skoven på en solrig søndag i Gråsten, hvor de kunne hente en overbevisende sejr i DM Hold finalen hjem til Østjylland. Aarhus-klubben vandt med 23 i den interne dyst med kredsnaboen Silkeborg OK, der blev nummer to foran Søllerød OK på tredjepladsen. OK Pan og Silkeborg OK var klart bedst i deres matches mod de andre klubber, og derfor var det den interne dyst mellem de to midtjyske klub, der afgjorde sejren i finalen i dag. 

Det var ikke kun et stort antal gennemførende løbere, der havde taget turen sydpå af E45, der sikrede sejren til de bordeaux-klædte østjyder, men et højt niveau blandt mange af de tilmeldte på de 36 forskellige baner, hvor klubben kunne høste hele 11 andenpladser og 9 tredjepladser. Der var også flere klasser med mere end én Pan-løber i top-3.

”Det kan jo opsummeres i et enkelt udtryk: megafedt! En ting er at vinde, det er altid sjovt, men at se så mange mennesker fra klubben samlet, og se det sammenhold vi kan præstere, hvor de unge mødes og snakker, og nye og erfarne sidder side om side, det er bare fedt. At formanden missede holdfotoet er så beklageligt, men sådan er det når man bruger lidt lang tid ude i skoven," fortæller en glad formand fra OK Pan, Thomas Hornbæk.

Silkeborg OK, der er Danmarks største klub, havde også hevet mange medlemmer med til Sønderjylland og stillede med hele 117 tilmeldte løbere. Dog kom kun 104 af dem igennem en bane, hvilket betød, at de var det næststørste hold ved finalen efter OK Pan, de hentede også næstflest point og kunne køre nordpå med en sølvmedalje.

Sidste års topscorer på holdstørrelse, Søllerød OK, fik i år ikke brug for to busser til den lange køretur fra Nordsjælland, med kun 84 løbere i skoven på konkurrencen i Gråsten skov. De slog alligevel, dog knebent, rivalerne fra FIF Hillerød med kun 7 point i den interne match, og fik en bronzemedalje med hjem over bælterne.

FIF Hillerød, der vandt finalen på Møn sidste år, havde kun 66 løbere igennem en bane i Gråsten, og måtte se sig forvist til en kedelig 4. plads på trods af lige så mange klassesejre som OK Pan. Det var dog tæt ved at de blåtrøjede røg endnu længere ned, da de kun slog dagens 5. plads, Odense OK, med 6 point i den interne match.

På femtepladsen kunne Odense OK indfri deres mål om at slå den anden klub fra Sydkredsen, OK Snab, dog kun med sølle 6 points forskel i den interne match mellem de to klubber. Et flot comeback til den bedste klubliga og finalen for hold, til den fynske klub. OK Snab endte som nummer 6, med 72 tællende løbere og 2 klassesejre i Gråsten.

H21-klassen var en af de klasser, hvor OK Pan hentede mange point og dominerede toppen af resultatlisten. Rasmus Djurhuus fra OK Pan løb sig til sejr, 1.22 foran klubkammerat Tobias Svarer og 1.36 foran Mads Møller Skaug, også fra Pan. Også 6. og 7. pladsen sad der Pan-løbere på, så her hentede Aarhus-klubben 26 point i de fleste af sine matches.

Pan vandt også en overlegen sejr i D21-klassen, hvor Ida Bobach vandt med næsten fire minutter ned til Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød. På en tredjeplads, yderligere næsten 4 minutter efter, kom Astrid Maag fra Søllerød OK ind, men Pan havde også løbere på 4. og 6. pladsen, og kunne derfor også her hente mange point til regnskabet.

I H20 var der også Pan-løbere i toppen, hvor Jonas Damm Als tog sejren med overbevisende 3.54 ned til klubkammerat Søren Møller Skaug, der var yderligere halvandet minut foran Felix Isaksen fra OK Snab.  

Pan satte sig også på klassesejren i D20, hvor Marie Møller Nielsen vandt med mere end 26 minutter ned til Johanne Kaysen Thomsen fra OK Snab, der var yderligere en halv time foran sidste løber i klassen, Fiona Palsgaard, Søllerød OK, der blev nummer 3.

I de yngste juniorklasser, var Niels Elton Jokumsen fra FIF Hillerød hurtigste herre i H18, 5 minutter foran Sebastian Røysland Maltby fra Søllerød OK og yderligere 6 minutter foran Villads Skovbjerg fra OK Pan Aarhus.

Ebba Graff Frederiksen var hurtigste dame i D18, lige under fem minutter foran Emilie Skov Dalgaard fra OK Pan og 6.45 foran Camilla Rimmer Eskildsen fra OK Snab.

Se alle resultater af klasserne ved DM Hold finalen her (live results).

Se DM Hold match resultaterne her.