Skip to main content

Skole OL fortsætter i 2023

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det er nu besluttet, at de danske orienteringsklubber igen har mulighed for at være en del af Skole OL.

Som klub får man mulighed for at møde de lokale skolebørn og give dem en god dag. Skole OL har potentiale til at være en rekrutterende aktivitet for klubben, især hvis det kombineres med et skolesamarbejde og et længere forløb ude på en eller flere skoler.

Skal din klub være med? Meld tilbage til udviklingskonsulent Nina Hoffmann, så sætter hun jer i gang, hvad enten I har været med før eller er med for første gang.

Men hvad er Skole OL egentlig? Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 3-8 klasse. Orienteringsløb kom med i Skole OL i 2018 og er Skole OL’s andenstørste sportsgren. O-Løb kan tilbydes 4., 5., 6. og 7. årgang, men det er op til den enkelte klub, hvilke og hvor mange klassetrin de vil udbyde til.

Efter et par corona år uden Skole OL kom der sidste år igen gang i Skole OL. Sæson 21/22 var for både skoler og klubber lidt udfordrende, men de danske orienteringsklubber var igen seje og fik hele 16 O-løbsstævner stablet på benene med i alt 19 stævnedage. Over 4000 elever, fordelt på 179 klasser og 63 skoler blev præsenteret for O-sporten og som sport var vi repræsenteret i 36 byer fordelt på 22 kommuner. Dette til trods for at Danmark også var vært for sommerens VM i Sprintorientering, der blev afviklet blot en uge efter finaledagene i Billund.

Skole OL 22/23

Håbet er at vi I år kan komme op på de 26 stævner, der var planlagt inden Corona fik sit tag. Dette er ikke urealistisk, slet ikke set i betragtningen af, at skoler allerede er begyndt at henvende sig til nogle af de klubber der har været med fra start.

Som i de andre år arrangeres stævner og undervisningsforløb af klubberne og vinderklasserne går videre til Skole OL Finalen. Skole OL Finale i 2023 afholdes i Billund – Børnenes Hovedstad. Her er OK Gorm igen vært de 4 dage finalerne løber over.

Frister

Lokalstævne skal være afviklet før (eller senest): d. 17. maj 2023

Tilkendegivelse om ønske om at deltage:

Skal ske til udviklingskonsulent Nina Hoffmann senest d. 20. november 2022

Oprettelse af lokal stævne i Sportstiming (tilmeldingsplatform) skal klubben senest have udført:

Helst hurtigst muligt, så Skole OL sekretariatet kan sprede budskabet om jeres stævne. Men senest d. 15. december 2022

 

Hvorfor Skole OL?

  • Det er et koncept som lærerne kender og er trygge ved.
  • Der er direkte adgang til lærere og skoler.
  • Skaber brobygning mellem foreninger og skoler.
  • Der er formelle rammer for at komme ind og samarbejde med skoler.
  • Synlighed i lokalområdet.
  • Der er mulighed for rekruttering.
  • Honorar for afholdelse af lokalstævner og undervisningsforløb.
  • I får som klub kommunal opmærksomhed.

 

Hvad kræver det?

I skal som klub:

- Planlægge og afholde lokalstævne(r) for lokale klasser.  

- Invitere skoler til eget stævne (dette foregår nemt via Sportstiming).

- Afholde undervisningsforløb i forbindelse med stævne. Dette er som udgangspunkt valgfrit, men som forbund opfordrer vi kraftigt til dette.

 

Økonomi

Forbundets deltagende foreninger i Skole OL modtager honorar. Heraf afholder foreningerne selv udgifterne forbundet med afholdelse af stævner og undervisningsforløb. 

Honoraret udgør 5.000 kr. pr. stævne plus 10 kr. pr deltager op til 750 deltagere ved stævnet. Afholdes stævne over flere dage honoreres efterfølgende dage 2.500 kr. (op til 2 ekstra stævnedage).

Honoraret for undervisningsforløb udgør 750 kr. Beløbet gives pr. undervisningsgang og er uagtet antallet af klasser, der er med til undervisningsgangen.

Forbundet har en del udgifter forbundet med af klubberne kan deltage i Skole OL. Det blev derfor sidste år besluttet at indtægter på lokalstævner deles 50/50 mellem forbund og klub (dette er før der bliver fratrukket evt. udgifter for klubben). Mens indtægter på skolesamarbejde tilgår klubben 100%

Kontakt

Evt. spørgsmål og/eller ønske om at være en del af Skole OL O-Løb skal ske til:
Udviklingskonsulent Nina Hoffmann
T: 31 11 47 67
M: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Video fra finalen 2022 i Billund

(Ovenstående er desuden sendt ud som nyhedsbrev).