World Cup: Søren og Miri Thrane Ødum bedste danskere på langdistancen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Årets sidste afdeling af årets World Cup, langdistancen, blev løbet ved Davos i dag, og kun ganske få af de danske løbere var tilfredse med deres løb efterfølgende.

"Lotte (Markussen red.) er nok den eneste, der er rimelig tilfreds med sit løb i dag. Hun holder sammen på teknikken hele vejen og laver ikke nogen fejl, og det kan hun også være glad for på sit første World Cup løb. Ellers laver alle vores løbere enten én stor fejl eller mange små, og alle er skuffede over deres præstationer," fortæller landstræner Tue Lassen fra Schweiz, om en lang dag ved Davosersee.

"Det var krævende terræn, som vi generelt på holdet har svært ved at løse, både teknisk og fysisk. Vi laver for mange fejl og får ikke løst vejvalgsstrækkene specielt godt. Løberne er også ved at være trætte og derfor ligger vi og roder rundt lidt for langt nede på resultatlisten. Det er der vi er nu, og det er et udgangspunkt for at blive bedre på alle parametre," fortsætter Tue Lassen.

I dameklassen løb, Miri Thrane Ødum sig til en 37. plads som bedste dansker, 18.36 efter vinder Simona Aebersold fra Schweiz. Lige under 3,5 minut langsommere end Miri, placerede Annika Simonsen sig som andenbedste danske dame på langdistancen, på en 46. plads, 21.59 efter vinderen. Lotte Markussen var yderligere toogethalvt minut efter på en 55. plads, 4.20 foran Agnes Nørgaard Kracht på en 68. plads og 5.32 foran sidste gennemførende danske dame, Nicoline Friberg Klysner på en 70. plads, 30.13 efter Aebersold på den 10,4 km lange bane.

Josefine Lind og Line Cederberg måtte afbryde deres løb undervejs, og Cecilie Friberg Klysner startede ikke på dagens langdistance.

Hos herrerne var Søren Thrane Ødum bedste dansker på en 43. plads, 13.46 efter vinder Daniel Hubmann fra Schweiz på den 14,4 km lange langdistance. Emil Øbro var næsthurtigste dansker på en 64. plads, 19.01 efter vinderen. Rico Hejlskov Mogensen viste sin erfaring med de lange distancer trods debutant-statussen, og placerede sig som tredjebedste danske herrer på en 90. plads, 28.38 efter Hubmann. Jacob Steinthal, der stillede til start som afløser for Magnus Dewett, løb sig til en 101. plads, 32.18 efter, Andreas Bock Bjørnsen blev nummer 116, 40.20 efter og Laurits Bidstrup Møller endte som nummer 119, 46.38 efter vinderen.

Holdet ser ifølge Tue Lassen tilbage på en weekend med konkurrencer, der ikke tjener andet end at være motivation for at blive bedre i det krævende Schweiziske alpeterræn frem mod VM næste år i samme område.

"Vi må konstatere at vi har et stort arbejde foran os i den her terræntype. Det er noget mange af de andre nationer kan, og det kræver at vi får gjort et stort stykke arbejde, hvis vi skal være med der hvor det er sjovt, til VM næste år. Det er ærgerligt at se, at der er lang vej, men holdet er motiverede for at blive stærkere, teknisk, fysisk og mentalt, og lære at mestre de udfordringer det her terræn giver," fortæller landstræneren, der rejser videre med hele landsholdet, på træningslejr for at forberede sig mod VM i Schweiz næste år.

Se alle resultater fra langdistancen her.

Løbet i dag var sidste afdeling af IOF's Orienteering World Cup 2022, og derfor kunne de sejrende i denne konkurrence kåres efter afslutningen på langdistancen. Hos herrerne vandt norske Kasper Fosser foran svenske Martin Regborn, og Gustav Bergman, også fra Sverige, blev nummer 3. I den samlede World Cup for herrer bliver Jakob Edsen bedst placerede dansker på en 32. plads, foran Søren Thrane Ødum, der bliver nummer 69 og tredjebedste dansker i den samlede stilling, Rasmus Møller Jess, der ender som nummer 76.

Hos damerne vandt Tove Alexandersson den samlede World Cup for 8. gang i træk, foran Simona Aebersold fra Schweiz og med norske Andrine Benjaminsen på en 3. plads. Bedste danske dame i den samlede World Cup bliver Cecilie Friberg Klysner på en 33. plads, foran Hedvig Valbjørn Gydesen på en 42. plads og både Nicoline Friberg Klysner og Malin Agervig Kristiansson på en delt 47. plads med tre andre løbere.

Se hele den samlede World Cup stilling her.