Skip to main content

Klubber søges til nyt 'Fra skole til klub'-koncept

| Camilla Bevensee | Nyheder

Klubber søges til at afprøve koncept, der arbejder målrettet med at rekruttere medlemmer gennem skolesamarbejde.

Hvert år prøver tusindvis af børn og unge orienteringsløb i skolen, og dermed er skolen potentielt en stærk rekrutteringsplatform for orienteringssporten. Men mange klubber oplever, at deres indsats på skoleområdet har en meget lille rekrutterende effekt. På den baggrund arbejder Dansk Orienterings-Forbund med et nyt koncept for skole-klub-samarbejde.

Konceptet ”Fra Skole til Klub” er blevet skabt i tæt samarbejde mellem Skoleudvalget, udviklingskonsulent Nina Hoffmann samt Kenneth Skaug, Beder-Malling IF. Konceptet skal skabe en stærkere forbindelse mellem orienteringsaktiviteter i landets skoler og orienteringsklubberne. Gennem sammenhængende orienteringsløbsforløb skal det nye koncept bygge bro mellem skolens trygge ramme og klubbernes børne- og ungemiljøer.

Et koncept er ikke meget værd, hvis ikke det kommer ud og lever

Derfor søger Dansk Orienterings-Forbund 5 klubber, der ønsker at deltage i det kommende mini-projekt, hvor konceptet skal afprøves.

Fra Skole til Klub-konceptet er bygget op således, at det kan tilpasses den enkelte klubs aktiviteter, det lokale samarbejde, om indsatsen ønskes målrettet skole eller SFO, og hvilke klassetrin man satser på.

Konceptet består primært af en oversigt over vigtige fokuspunkter – både før, under og efter undervisningsforløbet. Grunden til at der ikke er skitseret/udarbejdet en fast undervisningsplan er bl.a. at undervisningen i skolen/SFO bør afspejle den undervisning/træning eleverne vil møde i klubbens børne/unge afdeling.

Hvad kræves?

I tilrettelægger selv jeres forløb efter konceptets retningslinjer og er ansvarlig for udførelse af selve skoleforløbet. I vil selvfølgelig have adgang til sparring med udviklingskonsulent Nina Hoffmann samt med de andre deltagende klubber. Planen er at der efter det sidste skoleforløb, vil blive evalueret på projektet. Der vil her være fokus på klubbernes evaluering. De deltagende klubber, skal som afslutning på forløbet, udarbejde en beskrivelse af deres forløb (hvad har I gjort), så forslag til Introduktionsforløb kan gøres tilgængelige for andre klubber.

Alsidighed

Forbundet håber at mange klubber vil byde ind, så der skabes en bred vifte af deltagende klubber. Både i fht klubbens størrelse, geografisk placering, om der ønskes at samarbejde med skole eller med SFO. Om Skole OL er en del af samarbejdet eller ej og om det er indskoling, mellemtrin eller udskolingselever der undervises.

Tidsplan

Deadline for at tilkendegive interesse: Tirsdag d. 15. november kl. 09.00
De udvalgte klubber kontaktes: Ultimo uge 47
Foråret 2023: Klubberne afholder deres forløb
Sommer/Efterår 2023: Evaluering og evt. tilpasning af konceptet.

Kontakt

Evt. spørgsmål og/eller ønske om at deltage skal ske til:
Udviklingskonsulent Nina Hoffmann
T: 31 11 47 67
M: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Konceptet kan findes her (link til uddannelsesplatformen).