JEC: herrerne nummer 7 og damerne nummer 9 på stafetten

| Camilla Bevensee | Nyheder

Juniorerne sluttede i dag Junior European Cup i Tyskland af med stafet i Spiegelsberge ved Halberstadt nord for Blankenburg. Danmark havde tre herrehold og et enkelt damehold, og blandt førstnævnte skulle dagens bedste resultat findes, hvor Danmark 1 med Theis Munktved, Asbjørn Kaltoft og Oscar David Broman Jensen, blev nummer 7, 4 minutter efter det vindende hold fra Frankrig. De unge piger på dameholdet klarede sig også flot, med en 9. plads i et stærkt felt.

"Det har været en god dag, med mange flotte præstationer, men hvor vi ikke kommer helt op og er med i top-6, som vi ellers gerne ville. Vi ser et kæmpe potentiale blive vist frem i mange af løberne, hvor flere af dem i dag løber mod nogle, der er nogle år ældre, og mere erfarne," fortæller U18 landstræner Astrid Ank Jørgensen, der er med fra Tyskland.

Herrestafetten

Hos herrerne var de tre førsteture udfordret på farten, for der blev løbet rigtigt stærkt fra start. Bedst igennem turen kom Casper Blakskjær, førstetur på H18-holdet, på en 16. plads, dog kun 3.08 efter hurtigste hold fra Tjekkiet. Theis Munktved, førstetur på Danmark 1, der var besat med H20-løbere, skiftede som nummer 27, 6.15 efter, og Jonas Gabs tog Danmark 2 ind som hold nummer 33, 8.10 efter, efter første tur.

På andenturen løb Asbjørn Kaltoft en rigtig flot tur og henter to placeringer, så han kan skifte til sidsteturen som nummer 14, 5.45 efter de førende, der er skiftet til at være fra Schweiz. Niels Dalgaard løb også en fin tur på det unge herrehold og skiftede som nummer 21, 9.08 efter teten og 2 sekunder foran Danmark 2, hvor Mathias Buchgreitz skiftede som nummer 22 i herrestafetten.

På sidsteturen løb Oscar David Broman Jensen, der har vist sin form frem på fornemmeste vis med to sølvmedaljer på de individuelle løb, endnu et godt løb, hvor han hentede mere end halvandet minut på teten, og kunne tage det danske førstehold i mål til en 7. plads, lidt mere end et halvt minut fra podiet. Hannes Mogensen sluttede også flot af for de unge på Danmark 3, og kom i mål som nummer 13, 10.19 efter vinderne fra Frankrigs førstehold. Kun et lille halvt minut senere, kunne Jonas Damm Als tage det sidste herrehold i mål til en 16. plads, og sikre Danmark sejren for bedste tredjehold foran Schweiz.

Damestafetten

Sigrid Høyer Staugaard lagde rigtigt godt fra land på førsteturen hos damerne, hvor hun skiftede som nummer 3, 9 sekunder efter første hold i mål, andetholdet fra Finland. Marie Møller Nielsen overtog stafetten og løb godt med, og mistede kun lidt mere end toogethalvt minut til de forreste undervejs, og kunne skifte til sidsteturen som nummer 10. Gårsdagens bronzevinder i D18, Amalie Ertmann, var afslutter på det danske damehold, og selvom hun ikke kunne løbe sig ind på teten, løb hun godt med, og hun kunne tage Danmark i mål på en 9. plads, 6.04 efter vinderne, hold 2 fra Finland.

"Det er rigtigt flot løbet af de unge piger, for de løber i en klasse, hvor der er mange D20-løbere, der er bedre trænet og har meget mere erfaring end de har. De holdt alle sammen godt sammen på det tekniske og gav den en skalle, så de kan være rigtigt glade for en 9. plads," forklarer Astrid Ank Jørgensen, der opsummerer en intens konkurrenceweekend og ser frem mod næste og sidste konkurrence for juniorerne i år; Junior-VM skovdistancerne i Portugal i November.

"Det har været en rigtig god tur, hvor mange af løberne har formået at præstere godt og løbe op til deres topniveau. Det tegner godt for Junior-VM, selvom Norge, Sverige og Finland ikke har haft deres stærkeste holdopstilling med hernede, og vi derfor ikke helt kan overføre niveauet til når det går løs i Aguiar da Beira i næste måned," fortæller Astrid Ank Jørgensen, der sammen med løberne har en overkommelig hjemrejse foran sig her til eftermiddag og aften.

Se alle resultater fra stafetten her (live results).