Skip to main content

JEC: én sølv og to bronze, og medalje i alle klasserne på langdistancen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Til Junior European Cup ventede der løberne i Tyskland en hurtig, men teknisk krævende langdistance i Blankenburg, og den opgave løste de danske juniorer til topkarakterer.

Oscar David Broman Jensen, Allerød OK, gentog successen fra gårsdagens sprint og tog endnu en sølvmedalje i H20, 15 sekunder efter vinder Pascal Schärer fra Schweiz. I H18 var det EYOC-medaljetager Hannes Mogensen, Farum OK, der igen viste sin styrke på den længste distance og tog bronzemedaljen, 57 sekunder efter svenske Wilmer Selin, der var hurtigst. Amalie Ertmann, Allerød OK, sørgede for at sætte de danske damer på medaljetavlen, med en flot bronzemedalje i D18-klassen, 3.01 efter vinderen fra Finland, Salla Isoherranen. Dermed var der medalje til en dansk løber i alle de tre klasser, Danmark er repræsenteret i til mesterskabet. 

"Det har været en god dag. Vi har tre løbere, der præsterer op til deres topniveau, og at det viser sig i form af medaljer i alle klasserne, er vi bare rigtigt glade for. Faktisk løber alle vores drenge i H20 også nogle rigtigt gode løb. Det var selvfølgelig hårdt, og de følte sig tunge i bakkerne, men de fik gennemført banen teknisk godt. Theis (Munktved red.) har døjet med optakten til noget sygdom og har ikke haft så meget at skyde med fysisk, så at han løser det så godt i dag, er vireklig sejt," fortæller U18 landstræner Astrid Ank Jørgensen om en god dansk dag i Tyskland. 

I H20 var Asbjørn Kaltoft, OK Pan Aarhus, andenhurtigste dansker i dag på en 11. plads. Mathias Buchgreitz, Søllerød OK, var halvandet minut efter på en 13. plads. Jonas Damm Als, OK Pan Aarhus, blev nummer 16, 5.24 efter vinderen fra Schweiz. Jonas Gabs, OK Melfar, blev nummer 22, 7.46 efter og Theis Munktved blev nummer 30 i H20, 10.07 efter vinderen. 

Niels Dalgaard var næstbedste dansker i H18 på en 16. plads, 4.47 efter vinderen fra Sverige, 1.21 foran Casper Blakskjær på en 22. plads. Magnus Fanner Madsen blev nummer 44, 15 minutter efter, og August Gabs blev nummer 49, yderligere 3.21 efter den svenske vinder.

I D18-klassen var Sigrid Høyer Staugaard under 3 minutter efter Amalie Ertmann på en flot 9. plads, 5.48 efter den finske vinder. Marie Møller Nielsen var lidt mere end 3 minutter efter Sigrid på en 22. plads, og Ida Riis Madsen blev nummer 26, yderligere et lille minut efter Marie, 9.43 efter vinderen. 

I morgen løber juniorerne mesterskabets sidste distance, stafetten, og den kan følges som live results her.

Se alle resultater fra langdistancen til JEC her (live results).

De danske stafethold er:

Damer
Sigrid Høyer Staugaard
Marie Møller Nielsen
Amalie Ertmann

Ida Riis Madsen løber sidstetur på et hold med to finske piger.

Herrer
Hold 1
Theis Munktved
Asbjørn Kaltoft
Oscar David Broman Jensen

Hold 2
Jonas Gabs
Mathias Buchgreitz
Jonas Damm Als

Hold 3 
Casper Blakskjær
Niels Dalgaard
Hannes Mogensen

August Gabs løber sidstetur på et hold med to finske drenge, og Magnus Fanner Madsen løber andentur på et hold med med to franske drenge.