Skip to main content

World Cup: flere gode danske præstationer på en nordisk domineret mellemdistance

| Camilla Bevensee | Nyheder

Lidt længere nede ad bjerget ved Davos end i går, skulle de danske landsholdsløbere i dag løbe mellemdistance til World Cup round 3 i Schweiz. I et mere nordisk terræn end det alpinske på stafetten, blev danskerne igen udfordret, men flere løbere leverede gode tekniske præstationer, og er tilfredse med deres løb.

"Vi er egentlig godt tilfredse med i dag præstationsmæssigt, hvor omkring halvdelen af løberne klarer den tekniske opgave godt. Hos damerne er der Annika, Agnes og Cecilie, der løber nogle gode tekniske løb. Især Annika og Agnes har taget et skridt op i forhold til deres tidligere niveau i dag, og det er vi meget glade for," fortæller landstræner Tue Lassen fra Schweiz. 

I dameklassen, der blev afgjort først, var Annika Simonsen bedste dansker på en 25. plads, kun 6.49 efter vinder Tove Alexandersson, der med dagens sejr sikrede sig guldet i den samlede World Cup stilling, allerede inden årets sidste løb i konkurrencen, langdistancen i morgen. 

Agnes Nørgaard Kracht var næsthurtigste danske dame på mellemdistancen, på en flot 33. plads i det tætte felt, 7.57 efter Alexandersson. Kun 3 sekunder langsommere, løb Cecilie Friberg Klysner sig ind som tredjebedste dansker i dameklassen på en 34. plads. Miri Thrane Ødum blev nummer 49, 11.22 efter vinderen, Nicoline Friberg Klysner blev nummer 65, 14.38 efter, Caroline Gjøtterup blev nummer 70, 15.28 efter, Amanda Falck Weber blev nummer 73, 15.52 efter og Malin Agervig Kristiansson endte på en 84. plads, 17.06 efter vinderen. 

I herreklassen var Søren Thrane Ødum bedste dansker på en 35. plads, 4.42 efter vinder Kasper Fosser fra Norge, der ligesom Tove Alexandersson, sikrede sig sejren i den samlede World Cup stilling efter i dag. 

"Søren kommer til 4'eren i stedet for 3'eren og det koster halvandet minut. Det er super ærgerligt, for ellers løber han godt, og er godt tilfreds. Det havde også været et godt resultat, hvis fejlen kunne sorteres fra, så han fik set i dag, at potentialet er til mere, efter et år hvor det har været stolpe ud. Malte og Jacob kan også være godt tilfredse med deres præstationer, hvor de får minimeret deres fejl. Man ryger hurtigt ned i rækkerne, men det er gode præstationer de begge har lavet," fortæller landstræneren. 

Næsthurtigste danske herre på mellemdistancen, var Jacob Steinthal, der efter en pause i forsommeren på grund af sygdom, er tilbage på højt niveau, og i dag løb sig til en 53. plads, 6.26 efter vinderen. Malte Kjær Hemmingsen viste også formen frem som debutant og tredjebedste dansker, med en 60. plads i dag, 7.10 efter Fosser. Jakob Edsen blev nummer 74, 8.54 efter, Magnus Dewett blev nummer 108, 13.03 efter og Emil Øbro endte som nummer 112, 14.09 efter nordmanden. 

"Det var et terræn i dag, som mange nationer kan være med i, især de nordiske, og vi ser også at det er de norske, svenske og finske løbere, der er i toppen i dag. Der er nok også flere af vores løbere, som måske brændte nallerne på teknikken i går, der har holdt lidt igen og ikke satset så meget som de kunne have gjort, men vi er her for at lære, så erfaringen med gode tekniske præstationer er vigtig at få med hjem," fortæller Tue Lassen og fortsætter:

"I dag har vi fået erfaring med hvordan vi orienterer effektivt henad de detaljerede skråninger, og i morgen skal vi ud og løse vejvalgsudfordringer på skrænterne. Mange af løberne føler sig usikre på de beslutninger der skal tages i det her terræn, så det bliver godt for dem at få noget erfaring med det. Vi håber at vi har flere løbere der får sat gode langdistanceløb sammen, så vi kan komme lidt højere op på resultatlisten i morgen."

Magnus Dewett er blevet syg og løber derfor ikke langdistancen i morgen. Jacob Steinthal træder til og starter i stedet. Malin Agervig Kristiansson vrikkede om på mellemdistancen i dag, og stiller ikke til start på langdistancen i morgen, hvor Nicoline Friberg Klysner løber i stedet for.

I morgen løber landsholdet årets sidste internationale konkurrence, langdistancen i Davos, som kan følges live via IOF her.

Alle resultater fra mellemdistancen kan ses her
Den samlede World Cup stilling kan ses her.