World Cup: Hård dansk dag på bjerget på stafetten

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der var lagt op til en seriøs udfordring på dagens World Cup stafet i Madrisa ved Davos, hvor løberne skulle tage en kabelbane til karantænen og tunge regnfulde skyer hang lavt om bjerget under begge konkurrencer.

"Det er en skuffende dag, for vi er aldrig med i stafetten. Alle vores førsteture laver fejl i starten. Det skaber demotivation for de næste ture, som ser frem mod en nogle hårde dage, og så måske ikke presser helt så meget på, fordi de også ligger alene langt nede. Det er en dag til glemmebogen," fortæller landstræner Tue Lassen fra Schweiz, hvor den målsætning holdet havde, om en placering i top 6 i en af stafetterne, var langt uden for rækkevidde.

Herrerne var først i skoven og her løb tredjeholdets førstetur Andreas Bock Bjørnsen den bedste førstetur og skiftede som nummer 31, 5:43 efter hurtigste herre Daniel Hubmann. Malte Kjær Hemmingsen skiftede som andenbedste dansker på en 43. plads, 9.06 efter på førsteturen. På førsteholdet skiftede Emil Øbro som nummer 44, 12.13 efter schweizerne.

"Vi har noget arbejde at gøre på førsteturene, både hos herrerne og damerne, især i starten af turen, hvor vi kollektivt ikke er gode nok i dag. Der er også en del vi mangler i forhold til terrænkendskab og -forståelse, og der var flere af løberne der ikke forstod kortet, selvom de virkelig tog sig tiden til at læse det," forklarer Tue Lassen.

På andenturen løb Rico Hejlskov Mogensen Danmark 3 op på en 27. plads, nu 9.07 efter det førende hold fra Norge. Magnus Dewett løb Danmark 1 op som nummer 36 og skiftede til sidsteturen 15.59 efter de førende. På Danmark 2 havde Jacob Steinthal desværre fejlklip på andenturen.

Laurits Bidstrup Møller var første danske herre i skoven på sidsteturen og han løb tredjeholdet op på en 25. plads i mål, 15.47 efter vinderne fra Schweiz. Søren Thrane Ødum løb førsteholdet op på en 29. plads i mål, 19 minutter efter de bedste. Jakob Edsen havde en god tur i skoven for Danmark 2, og løb i mål som hold nummer 31, dog stadig med et fejlklip i bagagen.

I damestafetten blev førsteturene fra Danmark også udfordret, og Malin Agervig Kristiansson skiftede for førsteholdet som bedste dansker på en 28. plads, 8.51 efter hurtigste Lisa Risby fra Sverige. Annika Simonsen skiftede for andetholdet yderligere 10 sekunder efter på en 30. plads, og Josefine Lind tog det sidste danske hold ind på førsteturen som nummer 33, 1.18 efter Danmark 2.

På andenturen løb Cecilie Friberg Klysner Danmark 1 op på en 20. plads undervejs, og skiftede som nummer 22, 15.05 efter Sverige. Søster Nicoline Friberg Klysner skiftede for andetholdet yderligere tre minutter efter på en 27. plads efter to ture. Line Cederberg tog tredjeholdet ind til skiftet til sidsteturen som hold nummer 36, 25.28 efter svenskerne.

Miri Thrane Ødum løb sidsteturen på førsteholdet og kunne tage det i mål til dagens bedste danske placering på en 17. plads, 23.02 efter Simona Aebersold og Schweiz, der sikrede sig endnu en sejr til hjemmebanefavoritterne. Agnes Nørgaard Kracht løb Danmark to ind som nummer 24, lige under en halv time efter vinderne. På tredjeholdet løb Amanda Falck Weber holdet i mål til en 28. plads, 40:37 efter de hurtigste.

"Nu skal vi nulstille og se frem mod i morgen, hvor vi skal vise at vi er bedre end det vi præsterede i dag," afslutter Tue Lassen.

I morgen skal der løbes mellemdistance til World Cuppen i Davos, og den kan ligesom i dag følges via IOF's Live center.