Skip to main content

Camilla Søgaard vinder sprinten ved World Cup i Bulgarien

| Camilla Bevensee | Nyheder

På den første distance til årets sidste runde af MTBO World Cuppen CX80, kørte Camilla Søgaard her til eftermiddag sig til en delt sejr sammen med finske Ruska Saarela, på sprinten i byen Kardam i Bulgarien.

"Det går godt derude. Jeg er i tvivl om, om jeg får kørt hurtigt nok, men det rækker jo hele vejen. Der var mange accelerationer, hvor man skulle vende og tage en hurtig beslutning, og det lykkedes jeg godt med," fortalte Camilla efter løbet.

Cæcilie Christoffersen kørte sig ind på en flot 5. plads, 29 sekunder efter de to vindere.

"Jeg kom godt fra start og holder mig til planen. Jeg laver måske et par vejvalgsbeslutninger, der kunne have været bedre, men ellers laver jeg ingen fejl," fortalte OK Øst-rytteren efter løbet.

Kørende træner Allan Jensen, blev bedste danske herre på en flot delt 6. plads.

"Jeg kørte et rent løb i dag og så passede terrænet mig godt. En meget reel bysprint uden kupering, er det jeg er bedst til," fortalte trænere efter løbet.

Mikkel Brunstedt Nøgaard havde på trods af et fokus på et specielt kort, der skulle være farveblind-venligt, problemer med at læse farverne på kortet, da han er rød/grøn farveblind. Han mister en del tid og ender på en 26. plads, 1.58 efter vinderen Vojtech Ludvig fra Tjekkiet. Oliver Friis bliver desværre ikke registreret på en enkelt post, og er derfor disket på sprinten.

Nikoline Splittorff kører sig til en 8. plads, 39 sekunder efter Camilla Søgaard og Ruska Saarela, der rækker til en 2. plads i U23 klassen, som World Cuppen også er VM i. Nikoline havde efter en længere sygdomsperiode, ikke så meget at skyde med fysisk.

Holdleder Nina Hoffmann, skal hjem og regne på World Cup pointene, inden det kan fastslåes om Camilla Søgaard nu er sikker på en samlet World Cup sejr, men Camilla fortæller, at hun kører for en sejr igen i morgen, når der er langdistance på programmet.