Skip to main content

DOF indgår samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service

| Camilla Bevensee | Nyheder

DOF har i denne uge indgået samarbejdsaftale med Danske Lægers Vaccinations Service, hvis erklærede mål er at forebygge sygdom gennem udbredelse af vaccination. 

Vi har i DOF fået flere henvendelse vedr. flåtbid, og de fleste der bevæger sig ud hvor græsset er langt, har stiftet bekendtskab med de små blodsugere. I Danmark og det øvrige Europa er borrelia-infektion og flåtoverført hjernebetændelse (TBE) de mest udbredte flåtoverførte sygdomme. Vores landshold og rigtig mange orienteringsløbere, er meget på farten og en del af aktiviteten sker i skov og natur hvor TBE er kendt. Det er derfor en glæde, at Danske Lægers Vaccinations Service vaccinerer alle vores landsholdsudøvere mod TBE og stivkrampe.  

DOF’s øvrige medlemmer tilbydes vaccination mod TBE, på firmaets vaccinationscentre rundt i Danmark, til en reduktion i prisen på 10% på alle udbudte vacciner, samt et reduceret konsultationsgebyr. Danske Lægers Vaccinations Service vil også stille med en mobil vaccinationsklinik til større orienteringsstævner landet over. 

"Vi er superglade for, at vi har kunne indgå samarbejde med Danske Lægers Vaccinations Service. Vi sikrer at vores landshold tilbydes vaccination mod TBE og stivkrampe, og at det øvrige orienterings-Danmark får tilbudt vaccination under fordelagtige vilkår. Endnu en vigtig brik i vores arbejde for at gøre forholdene for orientering bedre er faldet på plads, og vi kan gå i gang med at få lavet aftale med andre sponsorer," udtaler direktør Bo Simonsen, der har været med til at lukke aftalen med Danske Lægers Vaccinations Service' ansvarlige i Danmark, Helena Consortini Hobel.

Allerede mandag i denne uge, var tre landsholdsløbere ude ved Danske Lægers Vaccinations Service for at modtage vaccinerne. 

Har du brug for information om TBE nu og her, kan du besøge hjemsiden flåtbid.dk.