Skip to main content

Camilla Søgaard vinder den samlede MTBO World Cup på fantastisk dansk dag i Bulgarien

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der var fuldt hus i dameklassen på langdistancen til sidste afdeling af XC80 MTBO World Cuppen i Bulgarien. Camilla Søgaard tog sejren 56 sekunder foran Cæcilie Christoffersen på andenpladsen, der var yderligere 50 sekunder foran Nikoline Splittorff, der blev nummer 3. Med sejren, cementerede Camilla Søgaard den allerede sikre sejr i den samlede World Cup. Nikoline bliver desuden U23 verdensmester med næsten to minutter ned til nummer to. 

For første gang nogensinde, vinder en dansk rytter den samlede World Cup for kvinder i mountainbikeorientering. Camilla Søgaard, har haft sit livs sæson, med medaljer på alle distancer til VM, en verdensmestertitel og en europamestertitel. Camilla Søgaard har taget maksimalt antal point i fire af syv tællende World Cup løb, og allerede inden løbet i dag lørdag, var hun sikret den samlede sejr med mere end de maksimale 60 point ned til nummer to, hendes danske holdkammerat Nikoline Splittorff.

”Jeg bommede i starten, og troede ikke at jeg kunne køre den hjem efter det, men jeg kørte godt derfra,” fortæller Camilla Søgaard om den afsluttende langdistance i Targovishte i det østlige Bulgarien.

Camilla Søgaard har i flere år præsteret på højeste internationale niveau, med medaljer til VM og EM, men det er først i år, at hun har fundet den stabilitet, der har præget hendes sæson.

Nikoline Splittorff bliver nummer to i den samlede World Cup og tangerer det hidtil bedste danske resultat, der også er nordsjællænderens bedste resultat i den samlede ranglistestilling. Nikoline har ligesom Camilla Søgaard haft en fantastisk sæson, hvor hun er blevet både verdensmester og har vundet sølv til EM. 

Sidste danske dame i Bulgarien, Cæcilie Christoffersen, ender på en flot samlet 6. plads i World Cuppen, efter en fantastisk præstation på langdistancen. Cæcilie har ikke vundet helt så mange medaljer som de andre to damer, men hun har ikke mange resultater uden for top-6 i løbet af sæsonen, og hendes stabilitet sikrer hende den flotte samlede placering. 

I herreklassen, kørte Oliver Friis sig til det bedste danske resultat, med en 21. plads, 10:38 efter vinderen Vojtech Ludvig fra Tjekkiet. Mikkel Brunstedt Nørgaard trækker desværre en diskvalifikation på langdistancen i dag, da han ikke har benene til at komme hele vejen rundt på den 37 km lange bane. 

Se alle (live) resultater fra langdistancen her: https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=24062&lang=en