Skip to main content

Dobbelt Thrane Ødum sejr til DM-mellem

| Thomas Jensen | Nyheder

Der var dobbelt Thrane Ødum sejr til DM-mellem og i Trimtex Senior Cuppen (Foto: Kell Sønnichsen)

Thorsø bakker lagde terræn til da de danske mester skaber på mellemdistancen blev
afgjort i dag. Silkeborg OK stod som arrangør – og Erik Bobach havde lagt nogle fysisk krævende baner. Under opsætningen af stævnepladsen fredag stod det ned i stænger, men på konkurrencedagen var vejret perfekt. Løbet var samtidig 9. afdeling af Trimtex Senior Cup og Løberen Junior League.

Miri Thrane Ødum løb et perfekt løb og vandt en sikker guldmedalje (Foto: Kell Sønnichsen)

Sikker sejr til Miri
I dameklassen blev det til en sikker sejr til Miri Thrane Ødum fra OK Øst. Hun vandt med et forspring på 1:31 minutter til Nicoline Friberg Klysner fra FIF Hillerød, der igen havde 44 sekunder at give af til klubkammeraten Annika Simonsen, der sikrede sig bronzen blot et sekund foran Caroline Gjøtterup fra Faaborg OK.

Miri Thrane Ødum var rigtig glad for sin sejr. Hun har kæmpet lidt med omstillingen fra bysprint til skovorientering, men i dag fik hun det til at gå op i en højere enhed. Efter løbet beskrev hun det selv således: ”Jeg havde modet til at standse op, når det var nødvendig, og presse på når det var muligt. Så jeg fik tanket lidt op på selvtillidskontoen igen”.

Nicoline Friberg Klysner kæmpede sig til en flot sølvmedalje (Foto: Kell Sønnichsen)

Nicoline Friberg Klysner var også rigtig glad for sit løb. Den lange ventetid på stævnepladsen før starten havde trukket lidt kræfter, så det var hård – men hun syntes kortet var super reelt, så hun havde hele tiden fuld teknisk kontrol. Med undtagelse af et enkelt 20 sekunders sving var det et stort set perfekt løb.

Annika Simonsen var træt efter et hårdt program, men sled sig til en medalje (Foto:Kell Sønnichsen)

Annika Simonsen følte sig lidt slidt efter nogle hårde måneder med VM, EM og Universitets VM. Men hun kæmpede på og var rigtig glad for, at marginalerne var på hendes side, så hun kunne sikre sig sin bronzemedalje.

Søren Thrane Ødum er tilbage for fuld fart efter sin sygdom under EM og vandt en sikker sejr - han første individuelle DM-guld som senior. (Foto: Kell Sønnichsen)

Lige så sikker sejr til Søren
I herreklassen løb Søren Thrane Ødum fra OK Øst op til sin favoritværdighed og sikrede sig sin første individuelle senior DIF-medalje, som næppe bliver den sidste. ”Jeg pressede på fra starten, så til sidst var jeg lidt slidt. Men jeg holdt sammen på orienteringen og er rigtig tilfreds med mit løb”, fortalte Søren efter løbet. Søren blev desværre syg EM, og var heller ikke helt på toppen til VM, så det var fedt at få en god oplevelse og bekræftelse af, at kroppen er tilbage på toppen.

Magnus Dewett er efter en atletiksatsning sprunget ud som orienteringsløber igen - og fandt i dag vej til en flot sølvmedalje. (Foto: Kell Sønnichsen)

Søren vandt med 1:44 minutter foran Magnus Dewett fra OK SNAB. Magnus har satset på atletik de seneste år. Det har givet masser af hurtighed. Han har fx løbet 8:04 på 3.000 meter og 14:08 på 5.000 meter. Men nu har han erklæret, at han igen er orienteringsløber. Nu er projektet at få samme o-tekniske forbedringer, som han har haft på løbet. I dag var et vigtigt skridt i den retning. Bronzen bød på et kærkomment comeback til Jacob Steinthal, der efter en blodprop blev tvunget til at droppe træningen en periode. Så det var fantastisk at se Jacob tilbage i fuldt firspring.

Jakob Steinthal var tilbage efter en sygdomsperiode og løb en flot bronze i hus. (Foto: Kell Sønnichsen)

De to dark horses jeg havde skrevet om i optakten, var desværre ikke på startstregen i dag.

Sejr i D18 til Amalie Ertmann
Der var afbud fra Eva Örnhagen Jørgensen i D20, så i Løberen Junior League var der D18 løbere på de første 9 pladser. Sejren gik til Amalie Ertmann fra Allerød OK. Hun var 41 sekunder foran Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød, der dermed tog sin 5. andenplads i årets ranglisteløb. Bronzen gik til Marie Møller Nielsen fra OK Pan.

Sejr til Asbjørn Kaltoft i H20
I H20 vandt Asbjørn Kaltoft fra OK Pan med 27 sekunder foran Oscar David Broman Jensen, mens Jonas Damm Als blev nr. 3. Casper Blakskjær vandt H18 i en tid der gav han en fjerdeplads i Løberen Junior League.

Asbjørn Kaltoft tog sin fjerde sejr i årest Løberen Junior League og udbyggede dermed sig forspring. (Foto: Kell Sønnichsen)

De øvrige resultater kan du se på arrangørernes hjemmeside. Her finder du også track fra tractrac i eliteklasserne og links til de andre