Skip to main content

DM-mellem optakt

| Thomas Jensen | Nyheder

Hvis Søren Thrane Ødum er kommet sig helt over sin sygdom, så må han regnes som den helt store favorit til DM-mellem guldet i herreklassen. Billedet er fra Knock Out Sprint i 2021. 

DM-sæsonen sparkes i gang lørdag, når DM-mellem afvikles i Thorsø Bakker syd for Silkeborg. Løbet er samtidig 9. afdeling af Trimtex Senior Cup og Løberen Junior league og det har status som World Ranking Event.

Livedækning
Der er virkelig gjort noget ud af livedækningen. Der vil være kamera på ca. 20 poster i skoven. Video fra start og opløbet vil køre under hele konkurrencen. De øvrige kameraer vil man kunne se på www.vane.dk fra 30 minutter før sidste start i D/H21 - det vil sige kl. 14:30.

Ud over det vil der køre en live stream af speakning og kommentering på YouTube via dette link, og der vil være streaming fra målposten her.

Der vil også være live tracking fra kl. 14:20 her - og liveresultater her

Så selv hvis du ikke har mulighed for at komme i skoven, er der masser af muligheder for at følge med i konkurrencerne alligevel.

Favoritterne
Der er et rigtig stærkt startfelt i H/D21. Stort set alle landsholdsløbere er tilmeldt. I dameklassen er det kun Mathilde Smedegaard fra Søllerød OK, der ikke er på startlisten - ellers er de der alle sammen. Til det netop overståede EM i Estland viste damerne, at det er meget jævnt i toppen. Det er derfor svært at udnævne en forhåndsfavorit. Der er rigtig mange, der kan kæmpe med om medaljerne.

Hos herrerne har Søren Thrane Ødum fra OK Øst vist, at han er i en klasse for sig, når han ikke er syg, hvilket han desværre var til EM. Så det bliver spændende at se, om han har fundet formen fra testløbene inden EM frem igen - for har han det, må han bære favoritværdigheden. Men også i herreklassen er det tæt om de næste pladser. Jakob Edsen fra Aarhus 1900, Rasmus Møller Jess fra Roskilde OK og Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK er gode bud på medaljer - men der er mange andre, der vil være med til at kæmpe om medaljerne.

Dark horses
Der er også et par dark horses. I dameklasse er Danmarks gennem tiderne klart mest vindende orienteringsløber, Maja Alm fra OK HTF, på startlisten. Maja har lagt satsningen på hylden og er nybagt mor, så hun bør ikke være i stand til at slå de unge landsholdsløbere, der træner langt mere end hende. Men lidt diskret stalking på Strava afslører, at farten slet ikke er så ringe endda - så man ved aldrig.

Selvom Maja Alm har lagt satsningen på hylden, er nybagt mor, og ikke træner nær så meget som hun tidligere har gjort, kan hendes navn på startlisten nok godt få de unge landsholdspiger til at ryste lidt på hånden. Billedet er fra DM-sprint i 2019. 

Hos herrerne siger rygterne, at Søren Thrane Ødum ikke skal føle sig alt for sikker på at blive bedste Thrane Ødum i herreklassen. Storebror Marius Thrane Ødum har vist rigtig god form. Han vrikkede godt nok om på foden for et par dage siden, men hvis han er tilbage på toppen, tør jeg godt sætte lidt penge på, at han kan løbe sig til en medalje.

Hvis du er gået kold i de mange links i den ovenstående tekst, kan du altid gå ind på arrangementes hjemmeside: https://silkeborg-ok.dk/dm_mellem2022/ - hvor der er genveje til alle de mange livetilbud.