EOC mellem finale

| Thomas Jensen | Nyheder

Cecilie Friberg Klysner lå længe og kæmpede om en top 10-placering, men en stor fejl sidst på banen betød, at hun på billedet kan løbe i mål som nr. 34. (Foto: Jeppe Ruud)

Mellemdistancefinalen blev teknisk udfordrende - og som vi så det på langdistancen, var der mange af de helt store navne, der lavede endog meget store bom.

Sejr til Simona Aebersold
Hos kvinderne blev det schweizisk sejr. Der var især to poster - post 12 og 17 (ud af 20), der gav udfordringer i dameklassen. Simona Aebersold minimerede tidstabet ved begge disse poster og kunne løbe en sikker sejr i hus. På post 12 løb svenske Tove Alexandersson sig ud af konkurrencen med et 5 minutters bom, og på post 17 mistede svenske Lisa Risby det, der ellers lignede en sikker medalje - mens finske Marika Teini forpassede sin chance for at overtage Risbys medalje ved at bomme samme post.

I stedet blev det en meget populær estisk sølvmedalje, da Evely Kaasiku gik lige i post 17 og kunne løbe en sikker andenplads hjem til Estland. Bronzen gik til vinderen fra langdistancen, Venla Harju fra Finland. Der var 1:27 minutter mellem guld og sølv - og yderligere 1:23 ned til bronzen.

Cecilie bedste dansker
Post 17 blev også dyr for Cecilie Friberg Klysner fra FIF Hillerød. Hun bommede fem minutter på posten og mistede yderligere tid på den næste post. Det betød, at hun gik fra at være inde i kampen om en top 10, til at slutte som nr. 34 - 13 minutter efter Aebersold. Det var dog lige præcis nok til, at hun stadig kunne holde klubkammeraten Annika Simonsen bag sig i kampen om at blive bedste danske. I mål var der kun 8 sekunder mellem de to.

Malin Agervig Kristiansson fra OK SNAB blev nr. 41. Hun løb godt det første halvdel af banen, men en række bom på den sidste halvdel - herunder på den drilske post 17 - kostede meget tid. Caroline Gjøtterup fra Faaborg OK blev nr. 49 yderligere 2½ minutter efter Malin. Caroline havde også voldsomme problemer med post 17, hvor hun mistede over fem minutter og løb sig ud af en placering i top 30.

Sidste dansker i finalen Ida Agervig Kristiansson fra OK SNAB havde en tæt fight med Annika Simonsen det meste af vejen - men et stort bom på - du gættede rigtig, post 17, betød at hun sluttede som nr. 51 - 6 minutter efter Annika.

Tribbel svensk i herreklassen
I herreklassen var der tre løbere der kom igennem uden postbom. De tre svenskere Albin Ridefeld, Anton Johansson og Gustav Bergman løb alle stort set fejlfrit og endte med henholdsvis guld, sølv og bronze. Gustav Bergman mistede dog noget tid på banens længste stræk, hvor han valgte et meget aggresivt vejvalg lige på igennem en tæthed i stedet for et udenomsvejvalg på sti. Det kostede næsten et minut - hvilket er mere den de 37 sekunder han var efter i mål. Der var mere end 1½ minut fra Gustav Bergman ned til de nærmeste forfølgere, så det var en virkelig suveræn svensk præstation.

Jakob
Jakob Edsen kæmpede sig sikkert gennem den estiske skov og sikrede en 35. plads, som han delte med Rasmus Jess (Foto: Arrangørernes facebook - Aldis Toome and Tanel Meos)

Dødt løb mellem Rasmus og Jakob
Rasmus Møller Jess fra Roskilde OK viste igen i dag, at han er et af vores bedste herrekort for tiden. Han sluttede som nr. 35 efter et godt løb uden nogen store fejl - præcis 7 minutter efter Ridefeld. Han måtte dog dele titlen som bedste danske herre med Jakob Edsen fra Aarhus 1900 i dag. Jakob løb også et fint kontrolleret løb uden store fejl og endte altså i præcis samme tid som Rasmus.

Rasmus Møller Jess på vej i mål efter endnu et flot løb. Han blev for tredje løb i træk bedste danske herre. En titel han dog måtte dele med Jakob Edsen i dag. (Foto: Jeppe Ruud)

Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK havde en dårligt dag. Især et 7 minutters bom på post 8 blev dyrt, og han endte som nr. 48 lidt mere end 20 minutter efter Ridefeld.

Hedvig 2'er i b-finalen
Der var lidt dansk opløftning efter de ikke helt tilfredstillende resultater i a-finalen, da Hedvig Valbjørn Gydesen fra OK Melfar løb en flot andenplads i hus i b-finalen.

Du kan som sædvanlig finde resultater og GPS-track på arrangørernes hjemmeside: https://eoc2022.ee/middle-f/.

I morgen afsluttes EOC med stafetten, hvor Danmark stiller med tre damehold og to herrehold. Der er tre ture på hvert hold. I skrivende stund kender jeg ikke den danske opstilling, der bliver udtaget efter dagens konkurrence.