Skip to main content

World Games: Ida Agervig Kristiansson nummer 7 på sprinten

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det var en varm dag og en krævende sprint, de danske løbere skulle igennem på Birmingham Southern College, i Birmingham i staten Alabama, USA her til eftermiddag dansk tid, da de løb den første orienteringsdistance til The World Games, den individuelle sprint.

Bedste dansker blev Ida Agervig Kristiansson, OK Snab, der løb sig til en flot 7. plads i varmen, 49 sekunder efter suveræne Simons Aebersold, Schweiz, og kun 20 sekunder fra medaljerne. Yderligere 34 sekunder efter løb Caroline Gjøtterup Frederiksen, Faaborg OK, sig i top 10, efter et godt løb.

"Det var en intensiv sprint, hvor man kunne løbe virkelig stærkt. Jeg kan godt finde sekunder flere steder, men samlet set var det et stabilt løb," fortæller Ida Agervig Kristiansson, der ligesom Caroline Gjøtterup Frederiksen var godt tilfreds med både præstationen og resultatet.

"Jeg er glad for placeringen, men jeg har flere tidstab på 8-10 sekunder, som gør følelsen her efterfølgende lidt blandet… Jeg tror farten er fin, så sprintstafetten på søndag skal nok blive spændende," fortæller Caroline efter løbet.

Jakob Edsen, Aarhus 1900, kæmpede i varmen, og med et ikke helt fejlfrit løb, blev det ikke til mere end en 19. plads i det hårde felt, 1:16 efter vinder Tim Robertson fra New Zealand. Yderligere et minut efter Jakob, løb Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, sig til en 28. plads i varmen, 2:17 efter hurtigste herre. 

"Jeg havde i grunden et ok løb, dog med nogle enkelte fejl. Temperaturen og stigningen på banen, ramte mig væsentligt hårdere, end jeg havde forventet og gjorde det svært for mig at holde fokus og tempo," fortæller Jakob om løbet, hvor temperaturen var oppe omrking de 30 grader.

"Jeg har kæmpet lidt med, at sætte hele løb sammen på det sidste. I dag blev det til to større fejl midt på banen. Både i starten og i afslutningen af banen, får jeg løbet noget godt o-løb, og fysisk var jeg okay kørende trods varmen," fortæller Emil Øbro, der ligesom de andre danske løbere, ser frem til at skulle konkurrere på sprintstafetten på søndag. 

Inden da skal de en tur i skoven og løbe mellemdistance i morgen, lørdag, hvor første start er kl. 16.00 (dansk tid) for herrerne og kl. 18.00 (dansk tid) for damerne. 

Følg med live via IOF's live center: https://orienteering.sport/event/the-world-games-2022/middle/

Udvalgte resultater

Damer

1. Simona AEBERSOLD - SUI 14:52
2. Tereza JANOŠIKOVA - CZE + 0:26
3. Elena ROOS - SUI + 0:29
4. Aleksandra HORNIK - POL + 0:44
5. Karolin OHLSSON - SWE + 0:45
6. Ingrid LUNDANES - NOR + 0:47
7. Ida AGERVIG KRISTIANSSON - DEN + 0:49
8. Olena BABYCH - UKR + 1:02
9. Victoria BJØRNSTAD - NOR + 1:10
10. Caroline GJØTTERUP - DEN + 1:23

Herrer

1. Tim ROBERTSON - NZL 14:17
2. Martin REGBORN - SWE + 0:09
3. Tomaš KŘIVDA - CZE + 0:12
4. Matthias KYBURZ - SUI + 0:15
4. Kasper HARLEM FOSSER - NOR + 0:15
6. Joey HADORN - SUI + 0:16
19. Jakob EDSEN - DEN + 1:16
28. Emil ØBRO - DEN + 2:17

Alle resultater fra sprinten til The World Games kan ses her: https://www.theworldgames.org/results#edition=13&sport=34&discipline=177&category=&country=