Skip to main content

Junior VM: Danske herrer nr. 11 i afsluttende stafet

| Helge Lang Pedersen | Nyheder

Theis M

 

Theis Munktved i fuld koncentration (Foto: Kell Sønnichsen)

Junior VM 2022 fik som tidligere fortalt et uventet forløb, da brandfare betød forbud mod løb i skovene. Nu ventes Junior-VMs skovdistancer afholdt 3. til 6. november, hvilket desværre kan påvirke DM Ultralang, som afholdes i netop den weekend.

I dag, fredag, afholdtes sidste konkurrence i denne junior-VM uge. Da forbuddet mod at løbe i skovene blev en realitet, stillede arrangørerne lynhurtigt om til dels at arrangere sprintstafet i onsdags og dels at afholde en bystafet for 3-personers hold i henholdsvis en herre- og en dameklasse i dag fredag. Fredagens løb var ikke et officielt Junior-VM, da IOFs regler ikke omfatter denne disciplin, men det kunne ikke ses på deltagerne, som gik til sagen som om det var.

Fredagens stafet blev afholdt i landsbyen Dornelas, hvor deltagerne havde trænet så sent som i løbet af ugen, men arrangørerne lykkedes med at få åbnet et område, som far olivengrønt på det gamle kort til arena og fik samtidig lov til at lægge banerne igennem det lokale plejehjem, hvilket gav nye og komplekse vejvalgsproblemer i starten af løbet. Så trods at området i princippet burde være kendt, blev der bommet friskt såvel i byens smalle gader som på de komplekse vejvalgsstræk.

I herreklassen lå holdet Danmark 1 med Jonas Damm Als og Theis Munktved nr. 9 efter både første og anden tur, men holdet kom ikke længere, da Gustav Vinther Ø Jensen ikke kunne løbe på grund af en skade.

Danmark 2 med Mathias Buchgreitz, Asbjørn Kaltoft og Oscar David Broman Jensen skiftede på placeringerne 20 og 12 før Oscar løb holdet i mål på 11. pladsen efter et heftigt spurtopgør, hvor briterne på 8. pladsen var blot 3 sekunder foran Oscar.

Eva tur 1

Eva på førsteturen

De danske piger leverede også fine indsatser, Eva Ørnhagen Jørgensen var blot et minut efter ved første skifte, da hun var inde som nr. 13 og Marie Møller Nielsen var yderligere små 45 sekunder efter på 20. pladsen.

Sigrid Højer Staugaard og Ida Riis Madsen skiftede som henholdsvis nr. 13 og 15 på anden tur og var da lidt længere efter de førende. Desværre manglede både Amalie Ertmann og Laura Bobach at få de rigtige klip med hjem, således at ingen af de danske damehold gennemførte.

Nu puster arrangørerne ud efter at have arrangeret to verdensklasseløb ud over det planlagte program og løberne fortsætter med de sociale aktiviteter, som kendetegner Junior-VM, ikke mindst lørdagens afsluttende banket. For når deltagerne mødes igen i november bliver det med et klart mere kompakt program med fokus på orienteringen i Aguiar da Beiras enestående terræner.