Skip to main content

WMTBOC: Sølv til de danske MTBO-kvinder på stafetten

| Camilla Bevensee | Nyheder

På endnu en efterårslignende sommerdag, kørte de danske kvinder sig til en medalje ved VM i MTBO. De forsvarende verdensmestre, Cæcilie Christoffersen, Nikoline Splittorff og Camilla Søgaard, havde ifølge ankerkvinde Camilla "både det bedste hold på papiret, og på mellemdistancen" i går, og der var derfor høje forventninger inden fællesstarten gik for kvinderne her til formiddag. 

De indfriede medaljemålsætningen og hentede en sølvmedalje med hjem, 7:32 efter de stærke finske kvinder, der tog sejren.

Cæcilie Christoffersen lagde ud på førsteturen, hvor hun kørte selvstændigt, og tog de rigtige beslutninger uafhængigt af de andre ryttere. 

"Jeg prøvede at drage nytte af nogle af de andre ryttere, men vi splittede meget op, og der hvor jeg ikke syntes at de tog nogle vejvalg, der gav mening for mig, holdt jeg fast i mine egne beslutninger, som jeg tror var de rigtige. Jeg har et stabilt løb og kommer med rundt, men jeg kan godt mærke, at jeg ikke helt kunne følge med rundt i det tempo finnerne kørte," fortalte Cæcilie Christoffersen om sin tur, hvor hun skiftede som toer, lidt mere end to minutter efter det finske hold, og sender Nikoline Splittorff.

"Jeg tager det forkerte vejvalg til post 1, og har nogle forskellige problemer derude, og det er bare rigtig ærgerligt, at jeg ikke gør det bedre, når jeg har nogle holdkammerater, der er afhængige af mig. Det er jeg træt af, men jeg kommer jo fint rundt, og kører op med de hurtigste på størstedelen af banen, det er bare ikke helt godt nok til den stafetpræstation vi havde drømt om," fortæller Nikoline Splittorff om sin oplevelse på andenturen, hvor hun holder placeringen som nummer to, men taber yderligere 2:12 til finnerne. 

Camilla Søgaard kommer således ud på sidsteturen 4:18 efter holdet fra Finland, men med yderligere to minutter ned til det svenske hold, der skifter som nummer 3, og derfra næsten toogethalvt minut ned til fjerdepladsen, er en medalje til Danmark stadig realistisk. 

"Jeg synes egentlig at jeg kører rimelig fornuftigt. De første 17 poster kører jeg lige i, men det er også med fokus på at komme sikkert rundt, så med håndbremsen lidt trukket. På det efterfølgende langstræk, tager jeg et lidt dårligt vejvalg, så svenskerne kommer op, og der får jeg lavet lidt småfejl og mister dem, men ser så svenskerne igen på publikumspassagen. Jeg er helt på bagkant til sidst, og kommer ind som nummer tre, men finder så ud af, at svenskerne er disket allerede på førsteturen, og at vi så får sølv. Jeg synes starten var god, men slutningen var træls," fortæller Camilla Søgaard efter stafetten. 

I herrestafetten lå holdene noget tættere undervejs, og på førsteturen skiftede de første seks hold inden for et halvt minut. Oliver Friis kørte førsteturen for de danske herrer, og skiftede som nummer 15, efter en stabil tur, 3:37 efter det førende hold fra Tjekkiet.

På andenturen kørte udøvende landstræner Allan Jensen, Danmark et par placeringer op og skiftede som nummer 11, 6:20 efter Finland, der skiftede først efter to ture. 

På sidsteturen kørte Mikkel Brunstedt Nørgaard en rigtig god tur, hvor han på en stor del af banen holder fart med de førende. Han henter yderligere to placeringer, og kører over målstregen som nummer 9, 7:59 efter vinderne fra Finland. 

Udvalgte resultater 

Damer
1. Finland 1 119:32
2. Denmark 1 + 7:32
3. Czechia 1 + 9:55
4. Sweden 2 + 12:04
5. Finland 2 + 15:00
6. Lithuania 1 + 15:22

Herrer
1. Finland 2 122:07
2. Finland 1 + 2:36
3. Switzerland 1 + 2:53
4. Czechia 1 + 3:55
5. Lithuania 1 +5:17
6. France 1 + 5:42
9. Denmark 1 + 7:59

Se alle resultater fra stafetten her: https://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=23418&lang=sv#Men-3