Skip to main content

WMOC Italien starter søndag

| Thomas Jensen | Nyheder

Pernille Sommer blev den helt store danske medaljesluger ved VMOC 2021. Hun kunne rejse hjem med en guld og to sølvmedaljer. Nu skal hun sammen med de øvrige danske deltagere kæmpe for at 2022 kan give en lige så god medaljehøst. 

Samtidig med at vores dygtige juniorer skal kæmpe om medaljer til JWOC (Junior-VM) på sprintdistancen i Portugal, skal vores mere erfarne løbere kæmpe om medaljer til WMOC (Veteran-VM) i Italien – i den smukke Puglia region. Hos veteranerne er programmet:

Søndag den 10. juli 2022 Sprint kvalifikation
Mandag den 11. juli 2022 Sprint finale
Onsdag den 13. juli 2022 Skov kvalifikation
Torsdag den 14. juli 2022 Mellemdistance finale
Lørdag den 16. juli 2022 Lang finale

Ligesom sidste år i Ungarn byder vejrudsigten på høje varmegrader. På sprinten bliver det ’kun’ 27 grader varmt – men på de afsluttende finaler ser det lige nu ud til at bliver over 30 grader varmt.

Ud over varme kommer deltagerne til at kæmpe med en teknisk og fysisk krævende sprint – og kuperede og teknisk udfordrende baner på skovdistancerne.

Hvis vi skal se lidt på de danske medaljechancer, så er der vanen tro en del løbere, der på den rigtige dag kan kæmpe med om medaljer af alle typer.

Sidste års medaljeslugere, Pernille Sommer og Michael Sørensen, der begge vandt medalje på alle distancer – Pernille sågar guld på langdistancen - er begge til start igen i år i henholdsvis D40 og H45. Også de to langdistance verdensmestre fra sidste år Keld Johnsen (H70) og Inge Jørgensen (D75) har noget de skal ud at forsvare – ligesom Jørgen Jensen har en bronze at forsvare fra sprinten i H80.

Ud over disse medaljetagere fra 2021 er der nogle interessante løbere, vi ikke skal afskrive. For Rolf Lund var det stolpe ud sidste år – og så stiller Tenna Nørgaard Landsperg til start. Hun har rigtig gode erfaringer med at løbe mesterskaber i Italien. Hun vandt junior-VM i 1993 – og gentog bedriften til WMOC i 2013.

Men vi bliver meget klogere på, hvem der har timet formen bedst – og holdt sig bedst fri for skader i løbet af den næste uge. Du finder liveresultater fra konkurrencerne her: https://liveresultat.orientering.se/ - og eller bliver de samlede oplysninger om konkurrencerne incl. officielle resulter lagt ud her: https://eventor.orienteering.org/Events/Show/7208.