Skip to main content

WOC 2022: En arrangørsucces på alle måder

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der er ingen tvivl om, at det orienterings-Danmark har været vidne til i løbet af den seneste lille uge, til WOC 2022, har været en kæmpe succes, der er blevet bemærket vidt og bredt. Fra imponerede byrådsmedlemmer og borgmestre, til glade publikumsløbere, over begejstrede lokale, har der været ros hele vejen rundt.

Spørger man det danske hold, er de enige om, at der har været styr på det hele fra arrangørernes side, og at der både har været fede baner og arenaer, som har bidraget til udfordrende konkurrencer og en fantastisk stemning undervejs.

"Jeg synes kvaliteten på arrangementet har været rigtig høj, med øje for alle detaljerne. Det har været fede baner og det hele vidner om et gennemarbejdet mesterskab, hvor der bare har været styr på, og hvor man har gjort alt hvad man kan for at skabe fede og fair konkurrencer for alle," fortalte landstræner Tue Lassen, efter sprinten i Vejle, hvor han kunne se tilbage på en uge med både op- og nedture for danskerne, men uden tvivl en oplevelse de aldrig glemmer.

"Man kunne nok ikke have forberedt løberne på, hvordan det ville blive at løbe VM på hjemmebane, og selvom det har været hårdt, og der har været et ekstra pres på dem, er den her uge en oplevelse de aldrig vil glemme. Det er fantastisk hvordan arrangørerne virkelig har formået at skabe den fest de havde lovet os alle sammen. Så kan man mene hvad man vil om ugaflede knock-out finaler, men jeg synes det var fedt. Det gav en helt anden resultatliste, og det kan også noget. Og så var luften jo bare tyk af spænding i Fredericia, hvor arrangørerne havde sat stævnepladsen op, så der virkelig blev et fedt show ud af det også," fortsætter landstræneren.


Der var allerede godt gang i stemningen, da WOC 2022 blev skudt i gang med massestarten på sprintstafetten. Foto: Kell Sønnichsen

Ikke nok med, at der har været styr på alle detaljerne i forhold til VM-konkurrencerne, så har arrangørerne også formået at få en masse glade, både danske og udenlandske, publikumsløbere igennem hele 6 etaper ved siden af.

Det er tydeligt at stævneleder Flemming Jørgensen, er godt brugt efter en uge, hvor mange års arbejde er kulmineret, og hvor han har haft ansvaret for alt (så godt som). Udefra har det set ud som om, at han har bevaret overblikket, og han er også glad for resultatet af det hårde arbejde.

"Jeg er meget glad. Jeg tror der er rigtigt mange andre der er tilfredse, og det er så lig med at jeg også er tilfreds," fortæller Flemming Jørgensen.

Da han bliver spurgt hvordan det føles at være færdig med WOC 2022, er han ikke helt sikker.

"Hvordan det føles? Det skal jeg lige tænke over. Jeg har ikke tænkt på andet i meget lang tid. Men det er bare godt, for jeg glæder mig til at holde ferie," smiler stævnelederen, der fortæller, at han har en måneds ferie nu. Velfortjent kan man sige.

Også velfortjent, hvis de mange frivillige tager sig en god lang fridag i dag, og bruger hele weekenden på at klappe sig selv på skulderen. Der er rigtigt mange, der kan være stolte af at have bidraget til et super flot arrangement, hvor både sporten og arenabyerne, blev vist rigtigt flot frem.


De mange frivillige var til at få øje på, i deres karakteristiske pink t-shirt. Foto: Dmytro Levin

Her er lidt tal fra WOC 2022, hvor 42 nationer deltog i VM-løbene. Der var 114 kvindelige og 127 mandlige atleter, og de havde tilsammen 82 ledere, hjælpere, fysioterapeuter og lignende med.

Til publikumsløbene, var lidt mere end 4.500 deltagere ude og løbe, på en eller flere af de 6 etaper, i en af de 46 forskellige klasser, inklusiv de åbne baner.

Der var mere end 700 frivillige rekrutteret til arrangementet, hvor der blev brugt næsten 8 km afspærring, drukket 10.000 liter postevand og delt 4000 halvliters flasker med vand ud. Der blev brugt et utal af de bæredygtige genbrugskopper fra New Loop til væsken i mål og strips til ophængning af bannere, kan slet ikke tælles.

Selvom dækningen i de danske nationale medier, var til at overse midt i DM-ugen og Tour de France optakt, var der 68 mediepersoner akkrediteret, og der blev udover på TV2 sport X, sendt live tv-sending i både Norge, Sverige, Finland, Schweiz, Østrig, Tjekkiet, Frankrig og via IOF.

Alle resultater, billeder, gps-spor og kort, kan ses på IOF's live side her, eller på arrangørernes side her.