Skip to main content

Vores yngste landshold skal i aktion til EYOC i Ungarn i morgen

| Camilla Bevensee | Nyheder

Der er lagt op til varme og udfordrende løb for de 13 unge løbere, der skal repræsentere Danmark ved ungdoms-EM (European Youth Orienteering Championships, EYOC) i Salgótarján i Ungarn, der starter i morgen.

Mesterskabet starter med langdistancen, med første start kl. 10.00 lørdag, og Danmark har løbere med i alle klasserne, både D/H15-16 og D/H17-18. Søndag eftermiddag skal løberne konkurrere på sprintdistancen, inden de slutter af med en stafet (i skoven) mandag formiddag, hvor Theresa Skouboe i D18, og de tre løbere, der ikke skal løbe på holdene i D16, H16 eller H18, skal løbe på et mix-hold, med løbere fra andre nationer.

Fra lejren i Salgórtarján, beretter holdleder Mikkel Kaae Nielsen, at holdet har været ude og gå modelevent til sprinten i formiddags, og skal ud og se på skovterræn modeleventen her til eftermiddag. Han ser frem mod nogle konkurrencer i varmen, hvor de danske løber har mulighed for at levere gode resultater.

"Vi har nogle talentfulde løbere, der bliver spændende at følge. Men fokus ligger også meget på, at løberne får nogle gode oplevelser og erfaringer til et internationalt stævne, som det for mange er første gang, de er med til," fortæller Mikkel Kaae Nielsen.

"Det bliver rigtig varmt at løbe hernede, men terrænerne er noget vores danske løbere, sagtens kan klare. Det er storkuperede skovterræner, med områder med små detaljer og tætheder, som man kan fristes til at kalde 'klassiske EYOC-terræner', men ret spændende. Det bliver klart både fysisk og orienteringsmæssigt udfrodrende, og noget løberne kan lære en masse af," fortæller Mikkel Kaae Nielsen fra Ungarn.

Man kan følge de unge stjerner via IOF's live-side her: https://orienteering.sport/event/european-youth-orienteering-championships/welcome/

Der har været et afbud fra Hedda Kärner Gross, Allerød OK, i D18, og fordi Mads Christian Maarup slog sit knæ til Jukola, og derfor har meldt afbud, er reserve Asbjørn Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK, trådt til med kort varsel.

Det danske hold til EYOC i Ungarn er:

D16
Augusta Thorsen, Farum OK
Frida Kärner Grooss, Allerød OK
Ingrid Due Nygaard, Søllerød OK
Laura Hornbæk, OK Pan Aarhus

H16
Axel Örnhagen Jørgensen, OK Snab
Erik Grønborg Nielsen, Allerød OK
Niels Elton Jokumsen, FIF Hillerød
Asbjørn Faber Fenger-Grøn, Silkeborg OK

D18
Theresa Skouboe, Horsens OK

H18
Casper Staehelin Blakskjær, OK Pan Aarhus
Hannes Mogensen, Farum OK
Niels Dalgaard, Kolding OK
Tobias Olloz, Tisvilde Hegn OK