Skip to main content

Løberen Junior League afdeling 5 og 6

| Thomas Jensen | Nyheder

Laura Bobach har med seks stabile løb overtaget en samlede føring i Løberen Junior League. (Foto: Taget fra facebook)

I ly af det fantastiske WOC i sprintorientering blev 5. og 6. afdeling af Løberen Junior League afgjort i samme område som seniorerne havde sloges om VM medaljer. Årets ranglisteløb består af 11 afdelinger, hvoraf de 8 tæller. Sidste afdeling er ekstra vigtig, da der her deles dobbelt point ud.

Især i dame junior var der mange af de stærkeste løbere, der havde valgt disse løb fra i deres forberedelse til Junior-VM, der løber af stablen i Portugal om mindre end to uger. Men i herre junior blev det til nogle tætte opgør.

Laura Bobach overtager føringen
I dame junior løb Laura Bobach fra Rold Skov OK to tredjepladser i hus. Det var nok til at bringe hende i front af Løberen Junior League med 458 point. Hun er dermed 58 point foran Eva Örnhagen Jørgensen fra SNAB og 116 point foran Sigrid Høyer Staugaard fra FIF Hillerød. Disse to løbere har dog kun deltaget i fire af de seks runder, så de har gode muligheder for at gå forbi Laura igen i de kommende konkurrencer.

5. afdeling blev vundet af den danske mester på sprintdistancen i D18, Marie Møller Nielsen fra OK Pan. Hun var imponerende 1:26 foran nr. 2 - Neya Georgieva fra Odense OK. Ud over Marie og Laura, der som nævnt blev nr. 3, var der ikke andre af de danske junior-VM løbere til start.

6. afdeling blev vundet at Amalie Ertmann fra Allerød OK, der overtog Marie Møller Nielsens plads som den eneste junior-VM løber så startstregen sammen med Laura Bobach. Hun var i en noget tættere dyst med Neya Georgieva fra Odense OK, der blot var 14 sekunder efter Amalie. Neya har dermed to andenpladser i ranglisten. Hun har ikke deltaget i nogen af de tidligere runder.

Asbjørn Kaltoft forsvarede sin samlede føring i ranglisten med en 5. og 1. plads. (Foto: Fra junior-VM testløbene)

Asbjørn Kaltoft forsvarer sin føring
I herreklassen var der anderledes tæt kamp om ranglistepointene. I 5. afdeling var der blot 19 sekunder fra Theis Munktved fra Allerød OKs vindertid til Niels Dalgaard på 5. pladsen. Mellem de to var Jonas Damm Als fra OK Pan, der blot var 1 sekund efter Theis, Casper Blakskjær fra OK Pan, og ranglistens førende Asbjørn Kaltoft ligeledes fra OK Pan.

På 6. etaper blev der byttet en del rundt på placeringerne. Asbjørn Kaltoft fra OK Pan tog sin anden ranglistesejr i år med et forholdsvis komfortabelt forspring på 17 sekunder, og udbyggede dermed sit forspring til Jonas Damm Als fra OK Pan, der med endnu en anden plads fik understreget sit utrolig stabile niveau, og overtog andenpladsen på ranglisten fra Oscar David Bromann Jensen fra Allerød OK, der ligesom ranglistens nr. 4 Mathias Buchgreitz fra Søllerød OK ikke var til start i disse to afdelinger.

Niels Dalgaard fra Kolding OK og Theis Munktved fra Allerød OK var begge et sekund efter Jonas og delte dermed tredjepladsen og fik begge de 82 point, der følger med den placering. Casper Blakskjær klippede forkert og blev disket. Det betød at Theis fik flest point i alt i disse to afdelinger, og dermed bevægede han sig op på en 3. plads 14 point efter Jonas.

Den samlede rangliste stilling vil blive opdateret her. Resultater, kort og tracking fra konkurrencerne finde du her. Det er 4. og 6. etaper der talte til Løberen Junior League.