Skip to main content

WOC 2022: Malin Agervig Kristiansson nummer 13 på knock-out sprinten i Fredericia

| Camilla Bevensee | Nyheder

Det var med solen bragende ned på den sorte asfalt, at en intens knock-out sprint i den indre by i Fredericia og på voldene omkring, blev afviklet her til aften. Efter en kvalifikation i formiddags, hvor 5 af de seks danske løbere gik videre, var der gode muligheder for endnu et godt dansk VM-resultat, til at følge op på sprintafetholdets femteplads, på mesterskabets første konkurrence i søndags. De danske arrangører var også igen på plads på fornemste vis, og alt spillede til perfektion i et hav af pink t-shirts og glade fans.

Eneste dansker videre til semifinalerne var Malin Agervig Kristiansson, der løb en fantastisk kvartfinale, hvor hun var med hele vejen rundt, og undgår at lave fejl, i modsætning til flere af dem hun løber i kvartfinale med. Hun kunne løbe over målstregen efter et tæt spurtopgør, som hun kom sejrrigt ud af.

”Det gik fint synes jeg. Jeg har styr på det hele tiden, og kan godt fornemme, at der er nogle der laver en fejl ud fra post 2, hvor de løber ind et sted, hvor der er lukket, og hvor jeg pludselig ligger forrest. Der bliver jeg lige nødt til at tage et stop og finde ud af hvad jeg skal. Jeg er glad for at jeg ikke lader mig stresse af, at de kommer op igen, men bare bliver ved med at arbejde for det. Det var hårdt fysisk, men jeg gjorde hvad jeg kunne i hvert fald,” fortæller Malin efter hun er kommet i mål på kvartfinalen.

I semifinalen var Malin oppe mod nogle virkelig hurtige kvinder, og hun skulle kæmpe hele vejen rundt. Et vejvalg på det sidste lange stræk inden mål blev afgørende for flere af de bedste løbere, og selvom Malin tog det rigtige valg, kunne hun ikke følge med de forreste, og blev nummer 5, 8 sekunder efter vinderen fra Storbritannien og med kun et sekund op til verdensstjernen fra Norge, danskbosatte Andrine Benjaminsen.

”Jeg synes virkelig jeg skulle kæmpe hele vejen og finde balancen mellem at arbejde for at følge med overhovedet, og stadig følge med på kortet. Det var et fint løb egentlig. Jeg tager et godt vejvalg på langstrækket til sidst, men hullet op er for stort til, at det kunne blive til mere end en femteplads i dag. Knock-out er jo på den måde en brutal distance, hvor man bliver slået ud på en eller anden måde, og det giver selvfølgelig en øv-følelse, når man ikke går videre,” fortæller Malin Agervig Kristiansson i mål. Malin bliver nummer 13, sammen med de to andre femtepladser fra de andre to semifinaler, da placeringerne fordeles lige imellem semifinalerne for de løbere, der ikke er blandt de 6, der gik videre til finalen.

Marginalerne var udover for Malin, heller ikke helt på de andre danske løberes side i finalerne, og både Søren Thrane Ødum og Jakob Edsen, kom ikke videre fra deres respektive kvartfinaleheats. Det var nogle hårde heats, begge de danske herrer var kommet i, og selvom Søren var først på næstsidste posten, med kun få hundrede meter til mål, havde han ikke det sidste gear i spurten, og ender som nummer 5 i kvartfinalen, efter at have givet alt han havde i spurtopgøret. Jakob Edsen blev også nummer 5 i sin kvartfinale, der var lige så tæt som Sørens til sidst, og ligesom holdkammeraten, var Jakob også med i top-3 på næstsidste post, men blev spurtet fra i opløbet, og kunne heller ikke indløse en af de tre semifinalebilletter. Både Jakob Edsen og Søren Thrane Ødum bliver en delt 25. plads samlet set, i dagens konkurrence.

Hos damerne, var alle tre løbere videre fra kvalifikationen, men med mange hurtige løbere i deres heats, var der også lagt op til en hård konkurrence for dem. Både Nicoline Friberg Klysner og Miri Thrane Ødum bliver nummer 4 i deres kvartfinale heats, efter tætte opgør hele vejen til målstregen. Nicoline Friberg Klysner er dog glad for at hun formåede at give alt hvad hun havde i sin kvartfinale, og kunne presse nogle af verdens bedste løbere undervejs.

”Jeg laver en lille fejl i begyndelsen, hvor jeg trækker to af de andre med, og så ligger vi lidt bagved, og skal forsøge at blive ved med at kæmpe os op. Det er bare sindssygt hårdt, og de andre løber sindssygt hurtigt. Det gik godt på den måde, at jeg formår at give den hvad jeg har og kan presse de andre derude, det var fedt. Men selvfølgelig er jeg ærgerlig over, at det ikke lige rækker til at gå videre,” fortalte Nicoline Friberg Klysner, da hun kom i mål efter kvartfinalen. Både Miri Thrane Ødum og Nicoline Friberg Klysner bliver en delt 19. plads samlet set, på dagens konkurrence.

Sidste danske løber, der var udtaget til distancen, Emil Øbro, klarede ikke at gå videre fra formiddagens kvalifikation, da han blev en ærgerlig nummer 13, med bare et sekund op til 12. pladsen og billetten videre i konkurrencen.

Her kan du se et lille sammenklip fra finalerne:

 

Resultat - Damer total​

PlacNameOrganisationTime
1 Tove Alexandersson Sweden 8:09
2 Megan Carter Davies Great Britain 8:24
3 Eef van Dongen Netherlands 8:25
4 Sara Hagstrom Sweden 8:29
5 Simona Aebersold Switzerland 8:30
6 Lina Strand Sweden 8:44
7 Elena Roos Switzerland 7:05
8 Ursula Fesselhofer Austria 6:45
9 Ana Isabel Toledo Navarro Spain 7:32
10 Tereza Janosikova Czech Republic 7:42
10 Andrine Benjaminsen Norway 6:50
12 Charlotte Ward Great Britain 7:08
13 Victoria Haestad Bjornstad Norway 10:09
13 Malin Agervig Kristiansson Denmark 6:51
13 Kateryna Dzema Ukraine 7:35
16 Venla Harju Finland 6:56
19 Marie Olaussen Norway 7:37
19 Miri Thrane Oedum Denmark 7:26
19 Sabine Hauswirth Switzerland 7:11
19 Grace Molloy Great Britain 7:42
19 Cecile Calandry France 7:24
19 Nicoline Friberg Klysner Denmark 7:14

 

 

Resultat - Herrer total

PlacNameOrganisationTime
1 Matthias Kyburz Switzerland 7:19
2 August Mollen Sweden 7:20
3 Jonatan Gustafsson Sweden 7:24
4 Tim Robertson New Zealand 7:28
5 Loic Capbern France 7:30
6 Kristian Jones Great Britain 7:31
7 Ralph Street Great Britain 6:52
8 Adrien Delenne France 6:43
9 Havard Sandstad Eidsmo Norway 7:08
10 Jonathan Crickmore Great Britain 6:48
11 Miika Kirmula Finland 7:10
11 Eirik Langedal Breivik Norway 6:55
13 Tomas Krivda Czech Republic 7:02
13 Vojtech Kral Czech Republic 7:12
13 Riccardo Scalet Italy 6:56
16 Martin Hubmann Switzerland 7:30
16 Aston Key Australia 7:01
18 Aron Bako Hungary 7:10
19 Algirdas Bartkevicius Lithuania 6:18
19 Robert Merl Austria 6:49
19 Riccardo Rancan Switzerland 6:30
19 Jannis Bonek Austria 6:30
19 Martin Regborn Sweden 6:14
19 Jakub Glonek Czech Republic 6:31
25 Joseph Lynch New Zealand 6:19
25 Piotr Parfianowicz Poland 6:50
25 Michal Olejnik Poland 6:33
25 Soren Thrane Odum Denmark 6:31
25 Jakob Edsen Denmark 6:16
25 Alvaro Casado Spain 6:31

Se alle resultater fra dagens knock-out sprint her.

Det blev stolpe ud for det danske hold, der nu kun har den klassiske sprintdistance tilbage, inden et længeventet VM på hjemmebane er overstået.

Sprint i Vejle på torsdag

De danske løbere, der skal i aktion på sprinten i Vejle er:

Damer:

Caroline Gjøtterup Frederiksen
Hedvig Valbjørn Gydesen
Ida Agervig Kristiansson

Herrer:

Emil Øbro
Jakob Edsen
Søren Thrane Ødum

Der er start på kvalifikationen til sprinten fra kl. 9.30 på torsdag, og finalerne løbes mellem kl. 17.51 og 18.35 for herrerne, og kl. 18.51 og 19.35 for damerne.