Skip to main content

WOC 2022: Alle danskere videre til finalerne på sprinten i Vejle

| Camilla Bevensee | Nyheder

For samtlige 6 danskere udtaget til at løbe den individuelle sprint, blev kvalifikationsløbet torsdag formiddag i Vejle, heldigvis ikke det sidste løb, de skulle løbe ved VM i Trekantområdet. Alle danskerne løb sig i top 15 i deres respektive heats, og kan se frem til endnu en varm, men spændende tur rundt i de kringlede baggårde i fjordbyen, på finalerne.

Førststartende dansker Emil Øbro, løb et sikkert løb, og kvalificerede sig som nummer 7 i heat A, kun et halvt minuts-tid, 34 sekunder, efter sprintspecialisten Florian Howald fra Schweiz. I heat B, blev det en lidt mindre komfortabel kvalificering for Søren Thrane Ødum, der kvalificerer sig til finalen som nummer 11, selvom han kun er 37 sekunder efter belgiske Yannick Michiels. Jakob Edsen viste i heat C, at han kan være med i det fineste selskab, og kvalificerer sig som nummer 3, kun 15 sekunder efter en af verdens hurtigste orienteringsløbere, brittiske Kristian Jones, og med kun 7 sekunder op til ham der lige nu fører sprintverdensranglisten, new zealandske Tim Robertson, der bliver nummer to i heat C.

For de tre danske damer, var det første gang de skulle i aktion ved dette års VM, og de formåede alle sammen at sørge for, at det ikke var sidste. I heat A løb Hedvig Valbjørn Gydesen sig lige akkurat videre til finalen, som nummer 14, et minut efter den brittiske hurtigløber, Charlotte Ward. Caroline Gjøtterup Frederiksen kvalificerede sig mere komfortabelt på en 8. plads i heat B, også et minut efter vinderes af heatet, verdensstjernen Simona Aebersold. Sidste danske dame, lokalhelten Ida Agervig Kristiansson, kvalificerer sig også med god margin, som nummer 7 i heat C, kun 39 sekunder efter sølvinderen fra knock-out sprinten, brittiske Megan Carter Davis.

De 45 herrer og damer, der er videre til finalerne, skal nu hvile benene, inden det går løs fra kl. 17.51, hvor den første herre løber ud på finalen. Damernes finale starter, når herrernes er afgjort, kl. 18.51, og forventes at være afgjort kl. 19.35.

Her er de danske startider:

Herrer
18.05 Søren Thrane Ødum
18.20 Emil Øbro
13.30 Jakob Edsen

Damer
18.54 Hedvig Valbjørn Gydesen
19.13 Caroline Gjøtterup Frederiksen
19.17 Ida Agervig Kristiansson

Se alle resultater og følg med live via WOC 2022 arrangørernes side: https://www.woc2022.dk/