Skip to main content

WOC 2022: 5 danskere videre til finalerne på knock-out sprinten i Fredericia

| Camilla Bevensee | Nyheder

På endnu en flot sommerdag, bød de mange frivillige i pink t-shirts, løberne velkomne til anden konkurrence ved årets VM i Trekantområdet, knock-out sprinten, der startede med formiddagens kvalifikation.

Ligesom på sprintstafetten i Kolding, var setuppet professionelt, selvom der kun var tale om en kvalifikation, og et oplagt speaker team var med til at tage blandt andet de seks danske løbere i mål. Fem af dem gik videre, og kun Emil Øbro klarede ikke 'cuttet' i top 12, med kun 1 sekund og endte på en ærgerlig 13. plads.

Hos herrerne var de andre to danskere, Jakob Edsen og Søren Thrane Ødum, sikkert videre, som henholdsvis heatvinder og nummer 5.

I dameklassen, var heldet på Miri Thrane Ødums side, og nordsjællænderen gik videre som nummer 12 i sit heat. Både Nicoline Friberg Klysner og Malin Agervig Kristiansson var sikkert videre, på hhv. en 8. og en 5. plads, og dermed er alle de danske damer med, når der skal løbes finaler i Fredericia centrum i eftermiddag.

Løberne kan med sikkerhed se frem til en stor oplevelse, da de dygtige arrangører igen har gjort meget ud af gode omgivelser for konkurrencen.

Der er gået 12 videre fra hvert af de tre heats i hver klasse i kvalifikationen, og de 36 løbere af hvert køn fordeles i 6 kvartfinaler, med 6 løbere i hver.

Fra hver kvartfinale, går 3 løbere videre til de 3 semifinaler, også med 6 løbere i hver. Fra hver af semifinalerne går der to løbere videre til den afsluttende finale, en for herrerne og en for damerne, hvor 6 løbere skal kæmpe om medaljerne.

I alle finalerne, starter løberne samlet, og de første to (semifinalerne) eller tre (kvartfinaler) løbere, der krydser målstregen er med videre, eller vinder medaljer (finalen).

Finalerne er mellem 6,5 minut og 9 minutter, så der kommer til at være fuld fart på hele vejen rundt på de korte runder, og kamp om pladserne videre.

Kvartfinalerne starter fra kl. 16.00 for herrerne og 16.36 for damerne, med 6 min startinterval.

Semifinalerne løbes fra kl. 17.45 for herrerne og 18.21 for damerne med 12 min startinterval, og finalerne løbes kl. 19.02 for herrerne og kl. 19.22 for damerne.

Følg med live via IOF live: https://orienteering.sport/event/world-orienteering-championships-2/knock-out-sprint/

Her er et sammenklip af løbernes reaktioner efter kvalifikationen: